
Kadayıf Dolma Tanımı İçin Gereçler
- Yarım kilo tel kadayıf
- Ceviz
- 4 adet yumurta sarısı
- Yarım su bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 2.5 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 2-3 damla limon
- Sıvı yağı
- Antep fıstığı
Kadayıf Dolma Tanımı Yapılışı
- Öncelikle şerbetimizi yapmakla başlıyoruz. 2. 5 su bardağı şeker 3 su bardağı suyu bir tencereye alıyoruz kaynamaya bırakıyoruz.
- 2/3 damla limon sıkıp kaynatıp soğumaya bırakalım.
- Tel kadayıfları başka farklı hazırlıyoruz ve içlerine ceviz fındık ne varsa koyuyoruz akabinde sıkı sıkı sarıyoruz.
- Sardığımız kadayıfı yumurtalı harcımıza buluyoruz ve sıkı halde sıkıyoruz kızgın yağda pişiriyoruz.
- Şerbetle buluşturuyoruz şerbet ılık tatlı sıcak olucak. Afiyet olsun.