Kadayıf Dolması Tarifi İcin Malzemeler
*1 kilo taze kadayıf
*1 su bardağı ceviz ici
*50 gr tereyağ
*1 cay bardağı sıvı yağ
Şerbeti;
*5 su bardağı şeker
*5 su bardağı su
*Bir kac damla limon suyu
Kadayıf Dolması Tarifi Yapılışı
1
*Oncelikle kadayıfımızı avucunuzun icine uzunca alıp tuttuğumuz tarafa cevizden koyup sarma sarar gibi saracağız Boyle boyle butun kadayıfımıza uygulayacağız Ben yarını yaptım kişi sayısına gore siz hepsini yapabilirsiniz
*Diğer yandan da şekeri suyu ve limon suyunu bir tencere de birleştirip 2530 dk kaynatalım ve soğumaya ılık hale gelmesini bekleyelim
*Daha sonra tavamıza tereyağ ve sıvı yağı alıp ısıtma yontemi yapıyoruz ve ısınan yağımızı kaşık yardımı ile kadayıf dolmalarımızın uzerine gezdirip dokup onceden ısıtılmış 200 derecelik fırınımıza gonderip uzeri kızarana kadar kızartalım
*Fırın ısısı ve suresi değişe bilir Daha sonra fırından cıktıktan sonra şerbeti ılık halde dokelim ve en az 1 saat dinlendirelim Şimdiden afiyet olsun
*1 kilo taze kadayıf
*1 su bardağı ceviz ici
*50 gr tereyağ
*1 cay bardağı sıvı yağ
Şerbeti;
*5 su bardağı şeker
*5 su bardağı su
*Bir kac damla limon suyu
Kadayıf Dolması Tarifi Yapılışı
1
*Oncelikle kadayıfımızı avucunuzun icine uzunca alıp tuttuğumuz tarafa cevizden koyup sarma sarar gibi saracağız Boyle boyle butun kadayıfımıza uygulayacağız Ben yarını yaptım kişi sayısına gore siz hepsini yapabilirsiniz
*Diğer yandan da şekeri suyu ve limon suyunu bir tencere de birleştirip 2530 dk kaynatalım ve soğumaya ılık hale gelmesini bekleyelim
*Daha sonra tavamıza tereyağ ve sıvı yağı alıp ısıtma yontemi yapıyoruz ve ısınan yağımızı kaşık yardımı ile kadayıf dolmalarımızın uzerine gezdirip dokup onceden ısıtılmış 200 derecelik fırınımıza gonderip uzeri kızarana kadar kızartalım
*Fırın ısısı ve suresi değişe bilir Daha sonra fırından cıktıktan sonra şerbeti ılık halde dokelim ve en az 1 saat dinlendirelim Şimdiden afiyet olsun