Kadayıf Dolması Tanımı İçin Gereçler
- 250 gr tel kadayıf
- 2 su bardağı iri çekilmiş ceviz
- 6 adet yumurta
- 2,5 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- Kızartmak için ayçiçek yağı
Kadayıf Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tel kadayıfımızı içerisine bir yemek kaşığı ceviz koyarak sıkıca saralım.
- Akabinde derin bir kasede yeterlice çırpmış olduğumuz yumurtaya batıralım.
- Bol kızgın yağ içerisine atıp, çevirerek kızartalım.
- Daha sonra evvelden kaynatıp ılık kıvama gelen şerbete atalım.
- Şerbet içerisinde dolmalarımızı bir çatal yardımıyla çevirip iyicene şerbeti yedirdikten sonra servis tabağına alalım.
- İsterseniz kaymak eşliğinde de servis edebilirsiniz???? afiyet olsun????.