Kadayıf Dolması Tanımı İçin Materyaller
- 500 gram kadayıf
- 1 su bardağı ceviz içi
- Antep fıstığı yarım su bardağı
- 3 su bardağı süt
- Yumurta (sarısı) 4 adet bana yetti kafayıf ölçüsüne nazaran ekleyebilirsiniz
- 4 su bardağı su 3 su bardağı şeker
- 1-2 damla limon
Kadayıf Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak şerbetimizi yapıyoruz:Suyu ve şekeri tenceremize alalım.
- Kaynadıktan sonra 1 -2 damla limon suyu ekliyoruz ve altını kısıp 5 dakika daha kaynasın.
- Sonra şerbetimiz hazır soğumaya bırakıyoruz.Süt ve yumurta sarısını çırpıyoruz.
- Sonrasında kadayıfımızı alıyoruz avcumuza açıyoruz.
- Sonra içine ceviz yada fıstık isteğe bağlı halde koyuyoruz.
- Kenarlarından kapatıyoruz sonrasında sütün içine batırıp sıkıyoruz istediğiniz halde biçim verebilirsiniz. Asla dağılmıyor.
- Sonrasında kızgın yağa atıyoruz çıkarttığımız üzere şerbetin içine atıp çıkarıyoruz. Şerbet muhakkak sıcak olmayacak. Şimdiden afiyet olsun.