Kadayıf Dolması Tarifi İçin Malzemeler
- 500 kg tel kadayıf
- Ceviz içi
- 4 adet yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 4 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- Çeyrek limon dilimi
Kadayıf Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak şerbetini hazırlayalım bunun için toz şekeri, suyu ve çeyrek limon dilimini bir tencereye koyun.
- Şeker eriyene kadar karıştırın ve kaynamaya bırakın.
- Kıvamını bi miktar kaşıkla alarak iki parmağınızla kontrol edin parmaklarınıza yapışıyorsa kıvamı olmuş demektir çünkü koyu kıvamlı bir şerbet olacaktır.
- Kadayıftan uzunlamasına parçalar koparın ve en uç kısma bir tatlı kaşığı ceviz içi koyarak uzunlamasına sıkı sıkı sarın kadayıfları parçalamamaya dikkat edin.
- Kadayıf dolmalarınızı kızgın yağın içine atın kısık ateşte kızartın ocağın altını çok açarsanız çabuk kızarır ve çıtırlığı olmaz şerbete atılınca hamurumsu bir kıvamı olur ve lezzetli olmaz.
- Kızaran kadayıflarınızı hazırladığınız soğuk şerbetin içine atın 1 ila 2 dk bekletip şerbetten alın ve dilediğiniz gibi servis edin.
Kadayıf Dolması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı