Kadayıf Dolması Tanımı İçin Materyaller
- 500 gram kadayıf
- 1 su bardağı ceviz içi
- 5 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Sıvı yağ
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
Kadayıf Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle şerbetini hazırlıyım soğuması gerekiyor.
- Su ve şekeri tencereye alıp karıştıralım.
- Kaynadıktan sonra altını kısıp on dakika kadar kaynatalım.
- Sonra kenara alıp soğutalım.
- Kadayıf tan bir kesim alıp ister elimizde ister bir şeyin üzerinde düzeltelim.
- İçine ceviz koyup sarma sarar üzere saralım.
- Sonra yumurtaya bulayıp çok kızgın olmayan yağda kızartalım.
- Çıtır çıtır olması için yapın çok kızgın olmaması gerekiyor.
- Kızaran kadayıf dolmalarını alıp soğuk şerbetini içine koyuyoruz.
- Şerbetini çeken dolmalarını servis tabağına alabiliriz. Çok hoş oluyor deneyeceklere afiyet olsun.