Un ve su ile hazırlanmış olan hamur ozel kızgın ocak uzerinde şoyle bir gezdirilir ve pişirilir işte size tel kadayıf Ne kadar cabuk anlattık değil mi?
Aslında bu kadar kolay değil Ozel bir şekilde karıştırılan kadayıf hamurunu evde yapacaksanız şoyle hazırlamanızda fayda var
1 kg Un 200 gr sut 800 gr su Un sut ve su'dan oluşan hamuru karıştırarak putursuz bir hale getirin Yoğurmadan yavaş yavaş iki elinizle karıştırmanız bu hamurun puf noktasıdır
Sıvı bir hal alan kadayıf hamurunun icine evinizde bulunan kevgiri daldırıp cıkarın bu işlemi hızlı bir şekilde 20 dakika kadar tekrarlayın Hamurunuz krema halini alacak ve ocağın uzerine direk akacaktır Şimdi krema haline gelen hamurun icine batırdığınız kevgiri kızgın ocağın uzerinde daire oluşturacak şekilde gezdirin
İşin ozunu kavrayamayanlar icin profesyonel ellerden cıkan kadayıf hamuru pişirme videomuzu izleyebilirler
Aslında bu kadar kolay değil Ozel bir şekilde karıştırılan kadayıf hamurunu evde yapacaksanız şoyle hazırlamanızda fayda var
1 kg Un 200 gr sut 800 gr su Un sut ve su'dan oluşan hamuru karıştırarak putursuz bir hale getirin Yoğurmadan yavaş yavaş iki elinizle karıştırmanız bu hamurun puf noktasıdır
Sıvı bir hal alan kadayıf hamurunun icine evinizde bulunan kevgiri daldırıp cıkarın bu işlemi hızlı bir şekilde 20 dakika kadar tekrarlayın Hamurunuz krema halini alacak ve ocağın uzerine direk akacaktır Şimdi krema haline gelen hamurun icine batırdığınız kevgiri kızgın ocağın uzerinde daire oluşturacak şekilde gezdirin
İşin ozunu kavrayamayanlar icin profesyonel ellerden cıkan kadayıf hamuru pişirme videomuzu izleyebilirler