Kadayıf Sarması Tarifi İcin Malzemeler
*500 gr tel kadayıf
*1 paket margarin (125 gr)
*1 cay bardagı sıvı yağ
*2 su bardağı cekilmiş ceviz
Şerbet İcin ;
*1 kg toz şeker
*5 su bardağı su
*12 (yarım) limon suyu
Kadayıf Sarması Tarifi Yapılışı
1
*Kadayıflarımızı derin bır leğen icinde elimizle tel tel ayıralım
*Tavayada yağımızı eritelim ve sıvı yağı katıp karıştıralım
*Kadayıfların uzerine gezdirelim elimizle her yerine yedirelim
*Daha sonra kadayıftan bir parca alıp yaprak gibi serelim icine bir cay kaşığı ceviz koyup yaprak sarar gibi saralım ve tepsimize duzelim
*180 derece fırında kızartalım
*Şerbeti icin ; şekeri suyu bir tencerede kaynatalım (20 dakika yeterli olur) limon suyunuda ekleyip 5 dakika daha kaynatıp soğumaya bırakalım
*Tatlı sıcak , şerbet soğuk olacak şerbetimizi yavaş yavaş kadayıfa dokelim Afiyet olsun
*500 gr tel kadayıf
*1 paket margarin (125 gr)
*1 cay bardagı sıvı yağ
*2 su bardağı cekilmiş ceviz
Şerbet İcin ;
*1 kg toz şeker
*5 su bardağı su
*12 (yarım) limon suyu
Kadayıf Sarması Tarifi Yapılışı
1
*Kadayıflarımızı derin bır leğen icinde elimizle tel tel ayıralım
*Tavayada yağımızı eritelim ve sıvı yağı katıp karıştıralım
*Kadayıfların uzerine gezdirelim elimizle her yerine yedirelim
*Daha sonra kadayıftan bir parca alıp yaprak gibi serelim icine bir cay kaşığı ceviz koyup yaprak sarar gibi saralım ve tepsimize duzelim
*180 derece fırında kızartalım
*Şerbeti icin ; şekeri suyu bir tencerede kaynatalım (20 dakika yeterli olur) limon suyunuda ekleyip 5 dakika daha kaynatıp soğumaya bırakalım
*Tatlı sıcak , şerbet soğuk olacak şerbetimizi yavaş yavaş kadayıfa dokelim Afiyet olsun