Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kadayıf Tatlısı (Cok Pratik ve Leziz)

Kadayıf Tatlısı (Cok Pratik ve Leziz)
0
71

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
87
Puan
48
F-D Coin
0
Kadayıf Tatlısı (Cok Pratik ve Leziz) Tarifi İcin Malzemeler

*500 gr tel kadayıf
*200 gr tereyağ
*2 su bardağı kadar ceviz kırığı

Şerbet;


*3, 5 su bardağı şeker
*6 su bardağı su
*Ceyrek limon suyu

Kadayıf Tatlısı (Cok Pratik ve Leziz) Tarifi Yapılışı Ramazanın olmazsa olmazlarından kadayıf tatlısı Yapımı son derece basit Lezzetlimi lezzetli Ev yapımı kadayıf tatlısını sizler icin paylaştım Mutlaka deneyin doya doya yiyin

1
*Oncelikle şerbeti icin tencereye şekeri ve suyu koyalım
*Kaynamaya başlayınca 10 dakika daha kaynatıp limon suyu ekleyelim 5 dakika daha kaynatıp ocağı kapatalım
*Şerbetimizi soğumaya bırakalım
*Şerbeti soğurken bizde tereyağını kucuk bir tencerede eritelim
*Geniş bir tepsi yada tencerede kadayıfları kucuk parcalara ayıralım
*Sıcak tereyağını kadayıflara gezdirerek dokelim
*Elimizle karıştırarak tereyağını tum kadayıflara yedirelim
*Buyuk kare fırın tepsisini cok hafif tereyağıyla yağlayalım
*Tereyağlı kadayıfların yarısını tepsiye doşeyelim
*Elimizle iyice bastırarak kadayıfları sıkıştıralım (keserken dağılmaması icin iyi sıkıştırmak gerekli)
*Daha sonra ceviz kırıklarını her tarafına bolca serpelim
*Uzerine kalan tereyağlı kadayıfları doşeyip yine elimizle iyice bastıralım
*180 dereceli ısıtılmış fırında 3540 dakika uzeri nar gibi kızarana kadar pişirelim
*Kızaran tatlımızı fırından cıkaralım
*İstediğimiz gibi dilimleyelim 23 dakika ilk sıcağının gecmesini bekleyelim
*Daha sonra sıcak tatlıya soğuk şerbeti dokelim
*45 saat tatlımızı dinlendirelim(uzerini kapatmayın hamur olmasın)
*İstediğiniz gibi susleyip servis edelim Deneyeceklere afiyet olsun
 
858,498Konular
982,055Mesajlar
30,042Kullanıcılar
SarrafffSon üye
Üst Alt