Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kadayıf Tatlısı

Kadayıf Tatlısı
0
45

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
kadayif-tatlisi.jpg

Kadayıf Tatlısı Tanımı İçin Materyaller

  • 500 gram çiğ kadayıf
  • 200 gram çekilmiş ceviz
  • 200 gram tereyağ ( 100 gram kadarını margarin olarak koydum)
Şerbet için
  • 3 su bardağı su
  • 4 su bardağı şeker
  • Çeyrek dilim limon

Kadayıf Tatlısı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle şerbeti hazırlayalım.Bunun için; tencereye suyu ve şekeri alalım güzelce karıştırıp ocağın altını orta ateşte açalım.
  2. Kaynadıktan sonra çeyrek limon sıkıp altını kısıp 10 dk daha pişirdikten sonra ılınması için bir kenarda bekletelim.
  3. Kadayıf için; yağı eritelim, çiğ kadayıfı geniş bir tepside tiftikleyelim ve yağı döküp harmanlayalım.
  4. Pişireceğimiz 35 cm tepsiyi yağlayalım ve kadayıfın yarısını güzelce yayalım ve yeterlice bastıralım.
  5. Üzerine çekilmiş ceviz serpelim ve kalan kadayıfı serpip yeniden güzelce bardak altı yardımıyla bastıralım.
  6. Evvelce ısıtılmış fanlı 180° fırında 20 dk alttan 2. Kısımda pişirelim.
  7. Fırından alıp büyük bir tepsi yardımıyla aykırı çevirip ( tepsiyi tekrar yağlayalım) başka tarafını da 10 dk kadar pişirelim.
  8. Fırından alıp 2-3 dk bekledikten sonra ılınmış şerbeti üzerine dökelim ve birkaç saat dinlenmeye bırakalım.Çıtır çıtır şerbetini tam çekmiş olağanüstü kadayıfınız hazır.
  9. Üzerine dondurma ek ederek servis edebilirsiniz.Şimdiden yapacaklara afiyet olsun. :).
 
858,489Konular
981,521Mesajlar
29,656Kullanıcılar
allahtealaSon üye
Üst Alt