Kadayıf Tatlısı Tanımı İçin Materyaller
- 500 gram çiğ kadayıf
- 200 gram çekilmiş ceviz
- 200 gram tereyağ ( 100 gram kadarını margarin olarak koydum)
- 3 su bardağı su
- 4 su bardağı şeker
- Çeyrek dilim limon
Kadayıf Tatlısı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle şerbeti hazırlayalım.Bunun için; tencereye suyu ve şekeri alalım güzelce karıştırıp ocağın altını orta ateşte açalım.
- Kaynadıktan sonra çeyrek limon sıkıp altını kısıp 10 dk daha pişirdikten sonra ılınması için bir kenarda bekletelim.
- Kadayıf için; yağı eritelim, çiğ kadayıfı geniş bir tepside tiftikleyelim ve yağı döküp harmanlayalım.
- Pişireceğimiz 35 cm tepsiyi yağlayalım ve kadayıfın yarısını güzelce yayalım ve yeterlice bastıralım.
- Üzerine çekilmiş ceviz serpelim ve kalan kadayıfı serpip yeniden güzelce bardak altı yardımıyla bastıralım.
- Evvelce ısıtılmış fanlı 180° fırında 20 dk alttan 2. Kısımda pişirelim.
- Fırından alıp büyük bir tepsi yardımıyla aykırı çevirip ( tepsiyi tekrar yağlayalım) başka tarafını da 10 dk kadar pişirelim.
- Fırından alıp 2-3 dk bekledikten sonra ılınmış şerbeti üzerine dökelim ve birkaç saat dinlenmeye bırakalım.Çıtır çıtır şerbetini tam çekmiş olağanüstü kadayıfınız hazır.
- Üzerine dondurma ek ederek servis edebilirsiniz.Şimdiden yapacaklara afiyet olsun. .