Kadayıf Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg kadayıf
- 500 gram ceviz
- 6 su bardağı şeker
- 7 su bardağı su
- 250 gr tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ ve 1 tatlı kaşığı pekmez
Kadayıf Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce şerbet hazırlıyoruz kaynayınca 1 dilim limon sıkalım, 15 dakika daha kaynatalım soğumaya bırakalım .
- Kadayıf elimizle iyice didelim, erittiğimiz soğuttuğumuz yağ üzerine gezdirelim.
- Kadayıf iyice bu yağa bulayalım, kuru kalmasın.
- Tepsiyi yağla pekmezi karıştırıp güzelce yağlayalım, kadayıf yarısını yağlanmış tepsiye yayalım bastıralım .
- Elimizle sıkıca sonra ceviz serpilir, kalan kadayıf üzerine serelim iyice bastıralım.
- Fırın 180 derece alt üst pişirelim, kızarınca üzeri ben ters çevirdim siz nasıl isterseniz öyle yapın.
- Soğuk şerbeti döküp dinlendirmeye bırakalım.Afiyet olsun.