
Kadayıflı Bal Peteği Tatlısı (Nefis Lezzette) Tanımı İçin Gereçler
- 125 gram tereyağı ya da margarin(oda ısısında)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 su bardağı irmik
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un(yaklaşık 3-3, 5 su bardağı)
- 1 su bardağı kavrulmuş kadayıf
- 1 çay kaşığı tarçın
- 4 yemek kaşığı dövülmüş ceviz
- 3 su bardağı toz şeker
- 3,5 su bardağı su
- İnce bir dilim limon
Kadayıflı Bal Peteği Tatlısı (Nefis Lezzette) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle tatlımızın şerbetini hazırlıyoruz. (tatlı sıcak şerbet soğuk olacak. )
- Tencereye suyu, şekeri ve limonu alıp kaynatıyoruz.
- Kaynamaya başladığında ocağın altını kısıp yaklaşık 10 dakika da bu halde kaynattıktan sonra soğumaya bırakıyoruz.
- Tatlının hamuru için yoğurma kabına un hariç verilen gereçleri alıp karıştırıyoruz. Unu denetimli bir biçimde ekleyerek ele yapışmayan hayli yumuşak kıvamlı bir hamur elde ediyoruz.
- Hazır olan hamurdan portakal büyüklüğü kadar bir parçayı farklı bir kaba alıyoruz.
- Üzerine kavrulmuş kadayıfı, tarçını ve cevizi ekleyip tekrar yoğuruyoruz. Böylece hem iç dolgusunu hemde dış hamurunu hazırlamış oluyoruz.
- Dış kısmının hamurundan ceviz büyüklüğünde modül koparıp elimizle açıp inceltiyoruz.
- İç dolgusundan da bir modül alıp ortasına yerleştirip açıklık kalmayacak formda kapatıp yuvarlıyoruz.
- Pak bir cımbızla üst kısımlarına form veriyoruz.
- Cımbızı hamurun üzerine enlemesine ve diklemesine olacak halde batırıp petek biçimi veriyoruz.
- Hazır olan hamurları fırın tepsisine diziyoruz. Bütün hamurlar bitene kadar birebir sürece devam ediyoruz.
- Evvelce ısıttığımız 190 derece fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz.
- Fırından çıkan tatlıların birinci sıcağı çıktıktan sonra soğuyan şerbeti üzerlerine gezdiriyoruz.
- Tepsinin üzerine bir tepsi daha kapatıp tatlıların şerbetini çekmesini sağlıyoruz. Tatlımız şerbetini çekince servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.