Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kadayıflı Bal Peteği Tatlısı (Nefis Lezzette)

Kadayıflı Bal Peteği Tatlısı (Nefis Lezzette)
0
29

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
kadayifli-bal-petegi-tatlisinefis-lezzette.jpg

Kadayıflı Bal Peteği Tatlısı (Nefis Lezzette) Tanımı İçin Gereçler

  • 125 gram tereyağı ya da margarin(oda ısısında)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un(yaklaşık 3-3, 5 su bardağı)
İç dolgusu için;
  • 1 su bardağı kavrulmuş kadayıf
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 4 yemek kaşığı dövülmüş ceviz
Şerbeti için;
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • İnce bir dilim limon

Kadayıflı Bal Peteği Tatlısı (Nefis Lezzette) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle tatlımızın şerbetini hazırlıyoruz. (tatlı sıcak şerbet soğuk olacak. )
  2. Tencereye suyu, şekeri ve limonu alıp kaynatıyoruz.
  3. Kaynamaya başladığında ocağın altını kısıp yaklaşık 10 dakika da bu halde kaynattıktan sonra soğumaya bırakıyoruz.
  4. Tatlının hamuru için yoğurma kabına un hariç verilen gereçleri alıp karıştırıyoruz. Unu denetimli bir biçimde ekleyerek ele yapışmayan hayli yumuşak kıvamlı bir hamur elde ediyoruz.
  5. Hazır olan hamurdan portakal büyüklüğü kadar bir parçayı farklı bir kaba alıyoruz.
  6. Üzerine kavrulmuş kadayıfı, tarçını ve cevizi ekleyip tekrar yoğuruyoruz. Böylece hem iç dolgusunu hemde dış hamurunu hazırlamış oluyoruz.
  7. Dış kısmının hamurundan ceviz büyüklüğünde modül koparıp elimizle açıp inceltiyoruz.
  8. İç dolgusundan da bir modül alıp ortasına yerleştirip açıklık kalmayacak formda kapatıp yuvarlıyoruz.
  9. Pak bir cımbızla üst kısımlarına form veriyoruz.
  10. Cımbızı hamurun üzerine enlemesine ve diklemesine olacak halde batırıp petek biçimi veriyoruz.
  11. Hazır olan hamurları fırın tepsisine diziyoruz. Bütün hamurlar bitene kadar birebir sürece devam ediyoruz.
  12. Evvelce ısıttığımız 190 derece fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz.
  13. Fırından çıkan tatlıların birinci sıcağı çıktıktan sonra soğuyan şerbeti üzerlerine gezdiriyoruz.
  14. Tepsinin üzerine bir tepsi daha kapatıp tatlıların şerbetini çekmesini sağlıyoruz. Tatlımız şerbetini çekince servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
 
858,499Konular
982,582Mesajlar
30,351Kullanıcılar
kerimcan98Son üye
Üst Alt