Kadayıflı Cevizli Revani Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 3 adet yumurta
- 2 kahve fincanı toz şeker
- 2 kahve fincanı un
- 2 kahve fincanı irmik
- 2 kahve fincanı kavrulmuş kadayıf
- 2 kahve fincanı kıyılmış ceviz
- 2 kahve fincanı sıvı yağ
- 2 kahve fincanı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 su bardağı şeker
- 3.5 su bardağı su
- Çeyrek limon suyu
Kadayıflı Cevizli Revani Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle şerbet için su ve şekeri uygun bir tencerede ocağa koyalım, şeker eriyene kadar karıştıralım. Kaynamaya başlayınca altını kısalım ve 10- 12 dakika pişirelim.
- Limon sıkıp iki dakika daha pişirelim ve altını kapatalım serin bir yerde soğuması için kenara alalım.
- Öte yandan yumurta ve şekeri iyice çırpalım üzerine yoğurt sıvı yağ ve sırasıyla kuru malzemeleri ekleyelim en son kabartma tozu vanilin ekleyelim, karıştıralım.
- Homojen bir kıvam alınca (Kek kıvamından bir tık koyu olmalı) yağlanmış tepsimize aktaralım kavrulmuş kadayıf serpiştirelim ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirelim.
- Fırından çıkınca ilk sıcaklığı çıksın 3-5 dakika sonra oda sıcaklığında soğumuş şerbetten tatlımızın üzerine gezdirelim en az 1 saat dinlendirdiğimiz bereketli ve pratik tatlımız servise hazır ????afiyetle şifa olsun ????????????