Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kadayıflı Cevizli Revani

Kadayıflı Cevizli Revani
0
38

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
kadayifli-cevizli-revani.jpg

Kadayıflı Cevizli Revani Tarifi İçin Malzemeler


Hamuru için;
  • 3 adet yumurta
  • 2 kahve fincanı toz şeker
  • 2 kahve fincanı un
  • 2 kahve fincanı irmik
  • 2 kahve fincanı kavrulmuş kadayıf
  • 2 kahve fincanı kıyılmış ceviz
  • 2 kahve fincanı sıvı yağ
  • 2 kahve fincanı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Şerbeti için;
  • 3 su bardağı şeker
  • 3.5 su bardağı su
  • Çeyrek limon suyu
Büyük boy yuvarlak borcam veya büyük boy kare borcam tepsiler için uygun ölçüler.


Kadayıflı Cevizli Revani Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle şerbet için su ve şekeri uygun bir tencerede ocağa koyalım, şeker eriyene kadar karıştıralım. Kaynamaya başlayınca altını kısalım ve 10- 12 dakika pişirelim.
  2. Limon sıkıp iki dakika daha pişirelim ve altını kapatalım serin bir yerde soğuması için kenara alalım.
  3. Öte yandan yumurta ve şekeri iyice çırpalım üzerine yoğurt sıvı yağ ve sırasıyla kuru malzemeleri ekleyelim en son kabartma tozu vanilin ekleyelim, karıştıralım.
  4. Homojen bir kıvam alınca (Kek kıvamından bir tık koyu olmalı) yağlanmış tepsimize aktaralım kavrulmuş kadayıf serpiştirelim ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirelim.
  5. Fırından çıkınca ilk sıcaklığı çıksın 3-5 dakika sonra oda sıcaklığında soğumuş şerbetten tatlımızın üzerine gezdirelim en az 1 saat dinlendirdiğimiz bereketli ve pratik tatlımız servise hazır ????afiyetle şifa olsun ????????????
Kadayıflı Cevizli Revani Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt