Kadayıflı Krem Şantili Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler
Muhallebisi için;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 2.5 kaşık un
- 2.5 kaşık mısır nişastası
- Badem unu
- Vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Kremşanti
- 200 gram kadayıf
- 2 yemek kaşığı tereyağı.
- 1 yemek kaşığı şeker
- Ceviz
Kadayıflı Krem Şantili Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Sütü, unu, şekeri, nişastayı ve vanilyayı ocağa koymadan önce iyice karıştırın. Sonra ocağa koyup sürekli karıştırın. Böylece topaklanması engellenir.
- Kaynayınca tereyağı ekleyip yine kaynatın ılımaya bırakın. İyice kaynatın ki katı olsun cıvık olmasın. Kaynayınca biraz koyulaşması lazım.
- Muhallebi biraz ılıdıktan sonra kremşanti ekleyip mikser ile çırpın. Muhallebiyi bir kenara koyun.
- Bir tavaya tereyağını eritip şekeri de ekleyin. Sonra biraz kavurun ve kadayıfları ekleyin. Kadayıfların önceden kavrulmuş veya kavrulmamış olmasında bir sorun yok.
- Bir borcama kadayıfların yarısını ekleyip bardakla ezin.
- Sonra üstüne muhallebiyi dökün. Bir spatula yardımıyla muhallebiyi eşit şekilde dağıtın düzeltin.
- Ben üstüne kadayıf dökmeden önce badem unu döktüm daha güzel oldu. Badem unundan sonra kalan kadayıfı da üstüne ekleyin.
- Üzerine ceviz serpebilirsiniz. Buzdolabına 4-5 saat kadar beklettikten sonra yerseniz daha lezzetli oluyor kalınca lezzeti artan bir tatlı. Afiyet olsun.