Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kadayıflı Muhallebi

Kadayıflı Muhallebi
0
67

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69

Kadayıflı Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler

  • 200 gram kadayıf
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik iri çekilmiş ceviz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı şeker
Muhallebisi için;
  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 kutu krema

Kadayıflı Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Muhallebisi için; tencereye sütü alalım ve muhallebi için tüm materyalleri ekleyip, yeterlice çırptıktan sonra ocağa alalım ve orta ateşte kaynayınca 5 dk daha kaynatıp, ocaktan ılıması için farklı bir kaba alalım.
  2. Muhallebini üzeri kabuk bağlamaması için streç sinema ile uygunca kapatalım. Farklı bir tavada kadayıfı alalım elimizle ezerek uygunca ufalayalım üzerine şeker ve tereyağı ekleyip, ocakta kısık ateşte rengi değişene kadar kavuralım.
  3. Ardından cevizleri ekleyelim 5 dk daha kavurup, ocaktan alalım. Ilıyan muhallebiye 1 kutu sıvı krema ekleyip, mikserle 5 dk çırpalım.
  4. Dilediğiniz kaselere en alta kadayıf üzerine muhallebi en üste tekrar kadayıf ekleyelim.
  5. Tüm gereçleri bu biçimde hazırlayalım. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. Deneyecek olanlardan fotoğraf ve yorumlarınızı bekliyor olacağım. Tanımlarla ilgili sormak istediklerinizi her vakit sorabilirsiniz ❤️.
Kadayıflı Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,481Konular
981,442Mesajlar
29,603Kullanıcılar
_yunusok_72Son üye
Üst Alt