iltasyazilim
FD Üye
Kadayıflı Paşa Sarması Tarifi İçin Malzemeler
*400 gr kavrulmuş*kadayıf (Aslında sarma için 300 gr yeterli geliyor, fakat kavrulmuş olarak*saklayabilir veya kalanını kupta tatlı olarak *hazırlayabilirsin )
*Yarım çay bardağı toz şeker
*1 yemek kaşığı tereyağ
*1 su bardağı İri dövülmüş *ceviz
*Tarçın (isteğe göre)
Kreması için;
*1 litre süt
*3 çay bardağı toz şeker
*3 çay bardağı un
*250 gr tereyağ (125 gr da olabilir*ama hissedilmiyor)
*2 paket vanilya
Kadayıflı Paşa Sarması Tarifi Yapılışı
1
*İlk önce kadayıfları*geniş bir kap içerisinde ufalayalım
*1 yemek*kaşığı tereyağı karıştırma kabına al ve eritelim
*Eriyen tereyağa ufalanmış kadayıfları ekleyip orta ateşte karıştırarak *kavuralım (Kadayıflar*zaten kavrulmış*ama içleri beyaz olduğu için, her tarafını kızartmak için kavruluyor)
*Kavrulan kadayıflara yarım çay*bardağı toz*şekeri ekle*az daha kavuralım
*Kavrulan*kadayıfları klasik dikdörtgen*fırın tepsisine dökelim ve hiç boşluk kalmayacak şekilde yerleştirip soğumaya bırakalım
*Kadayıf soğurken kremayı hazırlayalım
*Tencereye*süt, şeker, unu alıp, karıştıralım
*İyice koyulaşana dek karıştırarak*pişirelim
*Koyulaşan kremaya 250 gr tereyağ ekleyip eritelim
*Vanilyaları*ilave edelim ve karıştıralım
*Kremayı mikserle çırpıp, tamamen pürüzsüz olmasını*sağlayıp ocaktan alalım
*Tepsiye*döktüğün*kadayıfın üzerine kremayı*boşaltalım (Fakat fazla gelirse kupta çok*cici tatlılar hazırlayabilirsin)
*Kremayı döktükten sonra spatula ile düzgünce yerleştirelim
*Düzleşince dolaba kaldır*ve en az 3 saat dinlendirelim
*Dinlenen kremalı tatlıyı önce ortadan keselim
*12 parça olacak şekilde dilimle dilimlerin içerisine ceviz ve istersen tarçın koyup, rulolar hazırla servis tabağına*alalım
*Üzerine antep fıstığı serpiştirelim yada benmari usulü*eritilmiş çikolata dökerek servis edelim
*400 gr kavrulmuş*kadayıf (Aslında sarma için 300 gr yeterli geliyor, fakat kavrulmuş olarak*saklayabilir veya kalanını kupta tatlı olarak *hazırlayabilirsin )
*Yarım çay bardağı toz şeker
*1 yemek kaşığı tereyağ
*1 su bardağı İri dövülmüş *ceviz
*Tarçın (isteğe göre)
Kreması için;
*1 litre süt
*3 çay bardağı toz şeker
*3 çay bardağı un
*250 gr tereyağ (125 gr da olabilir*ama hissedilmiyor)
*2 paket vanilya
Kadayıflı Paşa Sarması Tarifi Yapılışı
1
*İlk önce kadayıfları*geniş bir kap içerisinde ufalayalım
*1 yemek*kaşığı tereyağı karıştırma kabına al ve eritelim
*Eriyen tereyağa ufalanmış kadayıfları ekleyip orta ateşte karıştırarak *kavuralım (Kadayıflar*zaten kavrulmış*ama içleri beyaz olduğu için, her tarafını kızartmak için kavruluyor)
*Kavrulan kadayıflara yarım çay*bardağı toz*şekeri ekle*az daha kavuralım
*Kavrulan*kadayıfları klasik dikdörtgen*fırın tepsisine dökelim ve hiç boşluk kalmayacak şekilde yerleştirip soğumaya bırakalım
*Kadayıf soğurken kremayı hazırlayalım
*Tencereye*süt, şeker, unu alıp, karıştıralım
*İyice koyulaşana dek karıştırarak*pişirelim
*Koyulaşan kremaya 250 gr tereyağ ekleyip eritelim
*Vanilyaları*ilave edelim ve karıştıralım
*Kremayı mikserle çırpıp, tamamen pürüzsüz olmasını*sağlayıp ocaktan alalım
*Tepsiye*döktüğün*kadayıfın üzerine kremayı*boşaltalım (Fakat fazla gelirse kupta çok*cici tatlılar hazırlayabilirsin)
*Kremayı döktükten sonra spatula ile düzgünce yerleştirelim
*Düzleşince dolaba kaldır*ve en az 3 saat dinlendirelim
*Dinlenen kremalı tatlıyı önce ortadan keselim
*12 parça olacak şekilde dilimle dilimlerin içerisine ceviz ve istersen tarçın koyup, rulolar hazırla servis tabağına*alalım
*Üzerine antep fıstığı serpiştirelim yada benmari usulü*eritilmiş çikolata dökerek servis edelim