Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kadayıflı Paşa Sarması

Kadayıflı Paşa Sarması

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63
kadayifli-pasa-sarmasi.jpg

Kadayıflı Paşa Sarması Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gr çiğ kadayıf
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı tereyağı yada margarin
Muhallebisi için;
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı tereyağı yada margarin
  • 1 paket toz krem şanti
İçi için:
  • İri kıyılmış ceviz

Kadayıflı Paşa Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Geniş bir tavada kadayıf,tereyağı ve şeker kadayıfın rengi kahverengi olana kadar sürekli karıştırarak kavrulur.
  2. Bir tencerede vanilya,tereyağı ve kremşanti hariç muhallebi göz göz oluncaya kadar dibini tutturmadan sık sık karıştırarak pişirilir.
  3. Ocağın altını kapatınca vanilya ve tereyağı eklenir çırpılır.
  4. Muhallebi ılıyınca krem şantide eklenir çırpılır.
  5. Büyük fırın tepsisine kavrulan kadayıf dökülür spatulayla düzleştirilir.
  6. Üzerine muhallebide dökülür spatulayla her yerine yaydırılır.
  7. En az 1 saat dolapta bekletilir.
  8. Soğuyan tatlı 12 eşit parçaya kesilir.
  9. Uç kısmına ceviz koyulup sarılır.
  10. İsteğe bağlı çikolata sosu ve toz fıstık ile servis yapılır.
Kadayıflı Paşa Sarması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
982,165Mesajlar
30,105Kullanıcılar
jactellerSon üye
Üst Alt