bilgisayarci
FD Üye
Kadayıflı Paşa Sarması Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gr çiğ kadayıf
- 2 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı tereyağı yada margarin
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 4 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı tereyağı yada margarin
- 1 paket toz krem şanti
- İri kıyılmış ceviz
Kadayıflı Paşa Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Geniş bir tavada kadayıf,tereyağı ve şeker kadayıfın rengi kahverengi olana kadar sürekli karıştırarak kavrulur.
- Bir tencerede vanilya,tereyağı ve kremşanti hariç muhallebi göz göz oluncaya kadar dibini tutturmadan sık sık karıştırarak pişirilir.
- Ocağın altını kapatınca vanilya ve tereyağı eklenir çırpılır.
- Muhallebi ılıyınca krem şantide eklenir çırpılır.
- Büyük fırın tepsisine kavrulan kadayıf dökülür spatulayla düzleştirilir.
- Üzerine muhallebide dökülür spatulayla her yerine yaydırılır.
- En az 1 saat dolapta bekletilir.
- Soğuyan tatlı 12 eşit parçaya kesilir.
- Uç kısmına ceviz koyulup sarılır.
- İsteğe bağlı çikolata sosu ve toz fıstık ile servis yapılır.