Kadayıflı Sarma Baklava Tanımı İçin Gereçler
- 1 paket baklavalık yufka
- 250 gram yaş kadayıf
- Ceviz
- 1,5 paket margarin
- 6 su bardağı şeker
- 7 su bardağı su
- 2-3 damla limon suyu
Kadayıflı Sarma Baklava Tanımı Yapılışı
- Yağı eritin, sonra yufkaları üçer kat olacak halde her birinin ortasını yağlayın.
- Üçüncü katı yağladıktan sonra uç kısmına kadayıfı serin ve cevizini de kadayıfın üzerine koyun.
- Daha sonra bunu sıkıca sarın, istediğiniz boyutta dilimleyin.
- Bu süreci hepsinde yapın, hepsi bitince kalan erimiş margarin ile üzerini yağlayın ve evvelce ısıtılmış 180° derece fırına verin ve pişirin.
- Baklavanın soğumasını bekleyin.
- Soğuduktan sonra şerbetini hazırlayın.
- Soğuk baklavaya sıcak şerbeti dökün ve dinlenmeye bırakın.