Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kadayıflı Sarma Tatlısı Hazır Yufkadan Çıtır Çıtır Burma Baklava

Kadayıflı Sarma Tatlısı Hazır Yufkadan Çıtır Çıtır Burma Baklava
0
41

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
139
kadayifli-sarma-tatlisi-hazir-yufkadan-citir-citir-burma-baklava.jpg

Kadayıflı Sarma Tatlısı Hazır Yufkadan Çıtır Çıtır Burma Baklava Tanımı İçin Gereçler

• 11 adet baklavalık yufka
  • 200 gr taze kadayıf
  • 125 gr tereyağı yahut margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı kadar fıstık
  • Ceviz içi
Şerbeti için
  • 4 su bardağı su (250ml bardakla)
  • 3.5 su bardağı şeker
  • 2dilim limon

Kadayıflı Sarma Tatlısı Hazır Yufkadan Çıtır Çıtır Burma Baklava Tanımı Yapılışı

1. Tereyağı yahut margarini eritip içine sıvı yağ ek edin.
  2. 1 yufkayı tezgaha serin üzerine bir avuç kadar doğranmış kadayıf 1yemek kaşığı kadar fıstık ve parçaladığımız ceviz içinden serpiyoruz.
  3. Çok az yağ gezdirip üç kısmını biraz katlayıp oklavayı katladığımız yere koyup sarmaya başlayalım tabanına yağı sürelim katladığımızda açılmasın aslında görsellerde gösterdim????.
  4. Sardımız yufkayı oklavadayken büzüp yavaşça çıkaralım sararken de büzerken de çok sıkmayın ki patlamasın.
  5. Oklavadan çıkardığımız yufkayı en büyük dikdörgen borcama dizelim.Ben 11 adet sığdırdım.
  6. Başka yufkalara da birebir süreci uygulayın.
  7. Kalan yağı üzerine fırça yardımı ile yeterlice sürün sonra kaşıkla üzerine dökün.
  8. Evvelce ısıtılmış 180 derece alt üst ayarda kızarana kadar pişirin.
  9. Tatlı sıcakken ılık şerbeti üzerine evvel yarısını dökün. 5dakika sonra öteki yarısını döküp şerbetini çekip soğuyan tatlımızı dilediğiniz üzere süsleyip kesip servis edebilirsiniz.
  10. Şerbet yapılışı.Tencereye suyu şekeri limonu ek edip.Yaklaşık 16. 17 dakika orta ateşte kaynamaya bırakalım 16. 17dakika sonra kısık ateşte 10-12 dakika kaynatıp şerbeti ocaktan alıp ılınmaya bırakalım.
  11. Üzerini ister ceviz içi ister antep fıstığı tozula yanında dondurma eşliğinde size kalmış ????.
    Not: tatlımızın üzerini tepsi ile kapatmayalım ki çıtırlığını kaybetmesin ????.
    Takip ve desteklerinizi bekliyorum arkadaşlar ????

858,497Konular
982,566Mesajlar
30,312Kullanıcılar
aarassqeSon üye
Üst Alt