Kadayıflı Sarma Tatlısı Hazır Yufkadan Çıtır Çıtır Burma Baklava Tanımı İçin Gereçler
- 11 adet baklavalık yufka
- 200 gr taze kadayıf
- 125 gr tereyağı yahut margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı kadar fıstık
- Ceviz içi
- 4 su bardağı su (250ml bardakla)
- 3.5 su bardağı şeker
- 2dilim limon
Kadayıflı Sarma Tatlısı Hazır Yufkadan Çıtır Çıtır Burma Baklava Tanımı Yapılışı
- Tereyağı yahut margarini eritip içine sıvı yağ ek edin.
- 1 yufkayı tezgaha serin üzerine bir avuç kadar doğranmış kadayıf 1yemek kaşığı kadar fıstık ve parçaladığımız ceviz içinden serpiyoruz.
- Çok az yağ gezdirip üç kısmını biraz katlayıp oklavayı katladığımız yere koyup sarmaya başlayalım tabanına yağı sürelim katladığımızda açılmasın aslında görsellerde gösterdim????.
- Sardımız yufkayı oklavadayken büzüp yavaşça çıkaralım sararken de büzerken de çok sıkmayın ki patlamasın.
- Oklavadan çıkardığımız yufkayı en büyük dikdörgen borcama dizelim.Ben 11 adet sığdırdım.
- Başka yufkalara da birebir süreci uygulayın.
- Kalan yağı üzerine fırça yardımı ile yeterlice sürün sonra kaşıkla üzerine dökün.
- Evvelce ısıtılmış 180 derece alt üst ayarda kızarana kadar pişirin.
- Tatlı sıcakken ılık şerbeti üzerine evvel yarısını dökün. 5dakika sonra öteki yarısını döküp şerbetini çekip soğuyan tatlımızı dilediğiniz üzere süsleyip kesip servis edebilirsiniz.
- Şerbet yapılışı.Tencereye suyu şekeri limonu ek edip.Yaklaşık 16. 17 dakika orta ateşte kaynamaya bırakalım 16. 17dakika sonra kısık ateşte 10-12 dakika kaynatıp şerbeti ocaktan alıp ılınmaya bırakalım.
- Üzerini ister ceviz içi ister antep fıstığı tozula yanında dondurma eşliğinde size kalmış ????.
Not: tatlımızın üzerini tepsi ile kapatmayalım ki çıtırlığını kaybetmesin ????.
Takip ve desteklerinizi bekliyorum arkadaşlar ????