Kadayıflı Şerbetli Kek Tanımı İçin Gereçler
- 4 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1,5 su bardağı kavrulmuş kadayıf
- 1 su bardağı ceviz
- 2 kabartma tozu
- 1 vanilya
- 3 su bardağı su
- 3 su bardağı şeker
- 1-2 damla limon suyu
- 2,5 yemek kaşığı tepeleme un
- 2,5 yemek kaşığı tepeleme nişasta
- 9 yemek kaşığı şeker
- 5 su bardağı süt
Kadayıflı Şerbetli Kek Tanımı Yapılışı
- Öncelikle şerbet gereçlerimizi ocağa alarak kaynatıp altını kapatıyoruz ve ılımaya bırakıyoruz,.
- Daha sonra yumurta ve şekeri eriyinceye kadar karıştırıyoruz ve içerisine süt ve yağ ekleyip karıştırma sürecine devam ediyoruz,.
- Akabinde kalan gereçleri ekleyip hoş bir kek hamuru elde ediyoruz.
- 180 derecelik fırına aktarıyoruz ve kızarıncaya kadar pişiriyoruz. ( fırınınızı nazaran değişiklik arz edebilir ).
- Üzeri kızaran kekimizi fırından çıkartıp birinci sıcağı geçtikten sonra şerbetli buluşturuyoruz.
- Şerbetin büsbütün çektikten sonra muhallebimizi kaynatıp üzerine döküyor ve buzdolabında bir gece dinlendiriyoruz. Sonraki gün konuklarınızı servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun????.