Kadayıflı Tavuk Göğsü Tanımı İçin Malzemeler
Muhallebisi için;
- Yarım paket margarin
- 1 su bardağı un
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 litre süt
- 1 paket muhallebilik kadayıf
- 1 su bardağı iç ceviz
Kadayıflı Tavuk Göğsü Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tencereye margarinimizi alıp eritelim.
- Eridikten sonra unumuzu ekleyip kavuralım.
- Kokusu çıktıktan sonra 1 litre sütümüzü ek edelim, sütü eklerken bir yandan tel çırpıcı ile çırpalım ki topak topak olmasın.
- Şekerimizi de ekleyerek karıştırmaya devam edelim.
- Kaynamaya başlayınca altını kapatıp, 1 paket şekerli vanilin ekleyip mikserle 4-5 dakika çırpalım.
- Kadayıfımızla iç cevizimizi karıştıralım.
- Borcama bir kısmını yayalım.
- Yaydıktan sonra üstene muhallebimizi dökelim.
- Kalan cevizli kadayıfımızı da üstüne serpelim. Afiyet olsun. İnstagram; seymanur. Tanrikulu.
Kadayıflı Tavuk Göğsü Tanımı Fotoğraflı Yapılışı