Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kadife Kalpli Pasta (Red Velvet Pasta)

Kadife Kalpli Pasta (Red Velvet Pasta)

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63
kadife-kalpli-pastared-velvet-pasta.jpg

Kadife Kalpli Pasta (Red Velvet Pasta) Tarifi İçin Malzemeler


Keki için;
  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 7 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı sıvı yağı
  • 1 su bardağı süt(1 yemek kaşığı limon suyu ile kestirilecek)
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı gıda boyası
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 3 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
Kreması için;
  • 1 paket krema
  • 1 paket labne(200 gr.)
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 poşet krem şanti

Kadife Kalpli Pasta (Red Velvet Pasta) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle pastamızın keki için bir su bardağı ılık sütün içerisine bir yemek kaşığı limon suyunu ekleyip karıştırıyoruz.
  2. Bu şekilde on beş yirmi dakika kadar bekletip sütü kestirmiş oluyoruz.
  3. Bir kaba oda sıcaklığındaki tereyağını alıp üzerine toz şekeri ekleyerek mikserle çırpıyoruz.
  4. Yumurtaları karışıma teker teker ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.
  5. Daha sonra kestirdiğimiz sütü,sıvı yağı ve gıda boyasını ekleyip harcımızı karıştırıyoruz.
  6. Bütün kuru malzemeleri eleyerek kek harcına ekleyip karıştırıyoruz.
  7. En son harcın üzerine sirkeyi ve karbonatı da döküp son bir kez daha harcımızı karıştırdıktan sonra tabanına yağlı kağıt serdiğimiz 26 cmlık kelepçeli kalıba ya da çember kalıba döküp yayıyoruz.
  8. Önceden ısıttığımız 175 derecelik fırında kontrollü bir şekilde kürdan testinden temiz çıkana kadar pişiriyoruz.
  9. Pişen kekimizi soğuduktan sonra enlemesine ortadan iki ye kesiyoruz.
  10. Kreması için soğuk kremayı mikserle katılaşana kadar çırpıyoruz.
  11. Ardından labne peyniri,pudra şekeri ve krem şantileri de çırpıp kremamızı hazırlıyoruz.
  12. Servis tabağına kestiğimiz alt taban keki alıp kalp şeklinde kestiğimiz kağıdı üzerine koyarak kesiyoruz.
  13. Kenardaki çıkan parçaları da üzerine kullanacağımız için bir kaba alıyoruz.
  14. Kekin üzerine kremanın yarısından biraz fazlasını koyup yayıyoruz.
  15. Diğer keki de yine kalp modellik kağıdı koyup kestikten sonra kremanın üzerine dikkatli bir şekilde koyuyoruz.
  16. Kalan kremayı da pastamızın her yerine eşit şekilde yayıp düzlüyoruz.
  17. Son olarak kekin kenarlarından ayırdığımız parçaları rondodan geçirip ufaltıyoruz ve pastamızın her yerini kaplıyoruz.
  18. Pastayı bir gece dolapta beklettikten sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Kadife Kalpli Pasta (Red Velvet Pasta) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,475Konular
981,255Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt