bilgisayarci
FD Üye
Kadife Kalpli Pasta (Red Velvet Pasta) Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 7 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı sıvı yağı
- 1 su bardağı süt(1 yemek kaşığı limon suyu ile kestirilecek)
- 1 tatlı kaşığı kırmızı gıda boyası
- 1 yemek kaşığı kakao
- 3 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket krema
- 1 paket labne(200 gr.)
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 2 poşet krem şanti
Kadife Kalpli Pasta (Red Velvet Pasta) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle pastamızın keki için bir su bardağı ılık sütün içerisine bir yemek kaşığı limon suyunu ekleyip karıştırıyoruz.
- Bu şekilde on beş yirmi dakika kadar bekletip sütü kestirmiş oluyoruz.
- Bir kaba oda sıcaklığındaki tereyağını alıp üzerine toz şekeri ekleyerek mikserle çırpıyoruz.
- Yumurtaları karışıma teker teker ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.
- Daha sonra kestirdiğimiz sütü,sıvı yağı ve gıda boyasını ekleyip harcımızı karıştırıyoruz.
- Bütün kuru malzemeleri eleyerek kek harcına ekleyip karıştırıyoruz.
- En son harcın üzerine sirkeyi ve karbonatı da döküp son bir kez daha harcımızı karıştırdıktan sonra tabanına yağlı kağıt serdiğimiz 26 cmlık kelepçeli kalıba ya da çember kalıba döküp yayıyoruz.
- Önceden ısıttığımız 175 derecelik fırında kontrollü bir şekilde kürdan testinden temiz çıkana kadar pişiriyoruz.
- Pişen kekimizi soğuduktan sonra enlemesine ortadan iki ye kesiyoruz.
- Kreması için soğuk kremayı mikserle katılaşana kadar çırpıyoruz.
- Ardından labne peyniri,pudra şekeri ve krem şantileri de çırpıp kremamızı hazırlıyoruz.
- Servis tabağına kestiğimiz alt taban keki alıp kalp şeklinde kestiğimiz kağıdı üzerine koyarak kesiyoruz.
- Kenardaki çıkan parçaları da üzerine kullanacağımız için bir kaba alıyoruz.
- Kekin üzerine kremanın yarısından biraz fazlasını koyup yayıyoruz.
- Diğer keki de yine kalp modellik kağıdı koyup kestikten sonra kremanın üzerine dikkatli bir şekilde koyuyoruz.
- Kalan kremayı da pastamızın her yerine eşit şekilde yayıp düzlüyoruz.
- Son olarak kekin kenarlarından ayırdığımız parçaları rondodan geçirip ufaltıyoruz ve pastamızın her yerini kaplıyoruz.
- Pastayı bir gece dolapta beklettikten sonra servis edebilirsiniz.
Kadife Kalpli Pasta (Red Velvet Pasta) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı