![kadife-pasta.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/10/24/kadife-pasta.jpg)
Kadife Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 100 gram tereyağı
- 1.5 su bardağı şeker
- 2 adet yumurta
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1.5 yemek kaşığı limon suyu (Ekşi krema yapıyoruz )
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 çay kaşığı tuz
- 2.5 su bardağı un
- Yarım çay kaşığı gıda boyası (Kırmızı)
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 1 çay kaşığı karbonat
- 200 gr labne peyniri
- 200 gr krema
- 2 paket kremşanti
- 3 yemek kaşığı hindistan cevizi
- Çilek
- Yabanmersini
- Frenk üzümü
- Frambuaz
Kadife Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle; süt ve limon suyunu karıştıralım.
- 30 dakika bekletelim (Süt kesilecek ekşi krema yapıyoruz )
- Tereyağı ve şekeri krema kıvamına gelinceye kadar çırpalım.
- Yumurtalarını ekleyelim, çırpmaya devam edelim.
- Sıvıyağ, ekşi krema, gıda boyasınıda ekleyelim 1 dakika çırpalım.
- Yavaş yavaş eklediğimiz kuru malzemeleri ekleyelim (Un kabartma tozu vanilya kakao)
- En son karbonat ve sirkeyi ekleyelim çırpalım.
- Yağlanmış kek kalıbına dökelim. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40/ 45 dakika pişirelim Soğumaya bırakalım.
- Kreması için; öncelikle kremayı köpük köpük oluncaya kadar çırpalım.
- Labneyi ekleyelim çırpmaya devam edelim.
- En son kremşantiyi ekleyelim katı kıvam alıncaya kadar çırpalım.
- 30 dakika buzdolabında dinlendirelim.
- Kekimizin kenarlarını keselim yuvarlayalım (Üzeri için kırıntı yapacağız)
- Kekimizi 3 eşit parçaya bölelim aralarına dinlenmiş krema eşit miktarda paylaştıralım.
- En son kırıntı sona kalan kekleri mutfak robotundan geçirelim pastamızın üzerini kaplayalım.
- Ben orman meyveleri ile süsledim. Servise hazır.