Kadife Pasta Tanımı İçin Gereçler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı kırmızı besin boyası
- 1 buçuk su bardağı un
- 1 paket pastacı kreması
- 1 buçuk su bardağı süt
- 1 poşet krem şanti
- 1 su bardağından bir tık az süt köyü bı krem şanti olucak
- Kekden ayırdığımız kesimler
Kadife Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Kırmızı aşkına.
Kırmızının en çok yakıştığı bir kadife kek. Tadına kadife üzere emin olun.
- Oda sıcaklığında olan yumurtaları 5 dakika köpük köpük olana kadar çırpıyoruz. Daha sonra şekeri de ekleyip bembeyaz olana kadar çırpıyoruz. Bu 10 dakika kadar çırpın manasına geliyor.
- Geri kalan gereçleri en son un ve kabartma tozunu ekleyeceğiniz biçimde ekleyin. Yuvarlak kelepçeli kek kalıbına dökün. Ben altına yağlı kağıt serdim.
- 200 dereceli fansız fırında 30 dakika kadar pişirin.
- Pişen keki fırından alıp soğumaya bırakın. Kekin üst kısmını ince bir biçimde kesin ve soğuyan keke bir su bardağı sütle ıslatın.
- Geri kalan kestiğimiz keki robotta güzelce parçalayın. Un üzere olsun.
- Pastacı kremayı ve krem şantiyi farklı yerlerde çırpıp daha sonra birleştirin.
- Ve güzelce çırpın ve soğumaya bırakın.
- Sütle ıslattığımız kekin üstüne karıştırdığımız krem şanti ve pastacı kremasını sürün.
- En son üstüne kum haline gelen kek kesimlerini her yerine gelecek formda serpin.
- Daha sonra biraz pudra şekeri serptim. Manzara olarak hoş duruyor????.
Kadife Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı