
Bayan Budu Köfte Bu Lezzet Sizi Mest Edecek Tanımı İçin Materyaller
- 500 gram orta yağlı dana kıyma
- 1 çay bardağı pirinç (125 ml)
- 3 su bardağı sıcak su (220 ml bardakla)
- 2 adet orta uzunluk kuru soğan
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 dolu tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 adet yumurta
- 3 adet yumurta
- Yarım su bardağı un
Bayan Budu Köfte Bu Lezzet Sizi Mest Edecek Tanımı Yapılışı
- Pirinci süzgeç içinde yıkayıp sürdürdükten sonra; küçük bir tencereye alıp üzerine sıcak suyunu ekleyelim. Ocağı ortadan birazcık yükseğe açıp pirinç yumuşacık olana dek uygunca pişirelim.
- Suyunu çekip pişen yumuşacık pirinçi tel süzgeç içinde bekletelim.
- 3 kaşık yağ içine yemeklik küçücük doğranmış soğanı alıp tavada kavuralım.
- Sonra üzerine, 250 gram kıyma katalım ve orta ateşte daima karıştırarak kavurmaya devam edelim.
- Kavrulan kıymayı yoğurma kabına alıp soğumaya bırakalım.
- Sonra üzerine düzgünce ılınan pirinçi, 1 adet yumurtayı, 250 gram çiğ kıymayı ve tüm baharatları katıp güzelce köfteyi yoğuralım cıvık bir harç oluyor. Üzerini örtüp 30 dk buzdolabında dinlendirelim.
- Sonra derin bir tabağa un koyup, köftelere avuç içinde oval yassı büyük formlar verelim ve gerili önlü biçimde her yerlerini çokça una bulayarak bir tahta üzerine tümünü biriktirelim.
- Hepsi unlanan köfteler için. Bir tavaya tabanı örtecek yeteri kadar ölçüde (az yada çok fazla olmasın, orta ayarda) yağ koyup tavayı kızdıralım.
- Ocağımın en yüksek ayarı ,ben ayar olarak 6 da kızarttım.
- Unlu köfteleri çırpılmış 3 adet yumurta içine artlı önlü daldıralım ve delikli spatula ile çıkarıp direk sıcak yağa bırakalım.
- Gerili önlü olacak formda rengini karartmadan, fotoğraflarımda gördüğünüz renge gelene dek.