Kadin Hak EĞİtİmİ İzmir'de Kadınlar Yargı Eğitimi Bitmesin İstiyorKİHEP zarfında 16 hafta süren kadının insan hakları eğitimine katılan sivil toplum örgütü temsilcileri ve konut kadınları, sertifikalarını aldı 23 kadın eğitime devam etmek istiyor BİA Haber Merkezi İzmir 12 Haziran 2008, Perşembe Latife ŞENCAN İzmir Konak Belediyesi Büyük Kasaba Konseyi Bayan Meclisi ile Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) işbirliğiyle düzenlenen Kadının İnsan Hakları Eğitim Projesi (KİHEP), eğitimi sona erdi 19 Şubat'ta başlayan ve 16 hafta süren eğitime, İzmir'deki bayan sivil toplum örgütlerinin başkan veya temsilcileri katıldı Farklı Alanlara Yönlendirilmiş iş gruplarından ve ev kadınlarından oluşan 23 karakter gruba, her salı günü bahşedilen eğitimlerde, kadının sosyal, idareli, hukuksal hakları, cinsellik ve doğurganlık hakları, irtibat, toplumsal rollere sağduyu çocuk eğitimi, feminizm, bayan hakları ve kadın örgütlenmesi gibi konular işlendi SHÇEK'ten Sosyal Hizmet Uzmanı Türkan Bakır'ın verdiği eğitim, kadınların bilmediği veya unuttuğu hakları konusunda farkındalık yaratırken, yeni dostluklar da oluşturdu Katılımcılar, dört ay süren eğitimin bitirilmemesini, icabında master yapmakistediklerini söylediler KİHEP kapsamında1995'ten bu yana 36 ilde 5 bin kadına eğitim verildi Eğitimi başarıyla bitiren 23 kadına, Alsancak Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende, Konak Belediye Başkanı Ali Muzaffer Tunçağ katılım belgelerini dağıttı (LŞTK)
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.