Kadınbudu Köfte Tanımı İçin Materyaller
- 600 gram az yağlı kıyma
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 kuru soğan
- 1 yumurta
- Tuz, karabiber
- Bir tutam maydanoz (Arzuya göre)
- 1 su bardağı galeta unu
- 3 yumurta
- Sıvı yağ (Kızartmak için)
Kadınbudu Köfte Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Pirincimizi yıkayıp üzerine biraz su ekleyerek haşlıyoruz ve suyunu süzüyoruz. Soğanı ince ince doğrayıp tavaya çok az sıvı yağla kavuruyoruz.
- Üzerine kıymamızın yarısını ekleyip kavuruyoruz. Sonra altını kapatıp tavayı hafif eğimli bir yere koyarak fazla yağının sızmasını sağlayıp soğumasını bekliyoruz.
- Soğuduktan sonra kıymamızın öbür yarısını, bir yumurtayı, pirinçimizi, tuz ve karabiberi ve maydanozu ekleyip güzelce yoğuruyoruz.
- Birinci etapta kıvamı cıvık üzere gelebilir dinlendikçe kıvam alacaktır. Vaktiniz varsa bikaç saat yada en az yarım saat buzdolabında bekletiyoruz.
- Dinlenen harcımıza hafif oval hal veriyoruz. Bir tabağa galeta unu, öteki tabağa da üç yumurta kırıp biraz tuz atıp çırpıyoruz.
- Tavamıza da bir ölçü sıvı yağ koyup ısıtıyoruz. Köftelerimizi evvel galeta ununa sonra yumurtaya bulayıp kızartıyoruz. Kızaran köfteleri kağıt peçete üzerine alıp fazla yağını alıyoruz.
- Patates kızartması yahut püre eşliğinde sıcak sıcak servis ediyoruz. Deneyeceklere afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.