Kadınbudu Köfte Tanımı İçin Materyaller
Köfte harcı için;
- 250 gram kıyma
- 1 küçük uzunluk soğan
- 1,5 yemek kaşığı haşlanmış pirinç
- 1 adet yumurta
- 5 kısım maydanoz
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Kimyon
- Galeta unu
- Yumurta
- Sıvı yağ
Kadınbudu Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Pirinçleri haşlayıp suyunu süzüyoruz.
- Soğanı yemeklik doğrayıp tavada az ölçü sıvı yağ ile birlikte pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
- Soğanların üzerine kıymanın yarısını ekleyip kavuruyoruz.
- Kavrulan soğan ve kıymanın yağını süzüp bir kaba aktarıyoruz, üzerine kalan çiğ kıymayı ve öteki bütün materyalleri ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
- Hazırladığımız harcın üzerini streç sinemayla kaplayıp buzdolabında en az yarım saat bekletiyoruz.
- Daha sonra köftelere hal verip evvel çırpılmış yumurtaya, sonra galeta ununa batırıp kızartıyoruz.
Kadınbudu Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı