Kadınbudu Köfte Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram orta yağlı kıyma
- 1 adet yumurta
- 1 adet rendelenmiş kuru soğan
- 1 su bardağı haşlanmış pirinç
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- Kuru nane
- Kimyon
- Ayçiçek yağı ve un
- 3 adet yumurta (Çırpılmış)
Kadınbudu Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 su bardağı pirinci tuz ve su ile birlikte hafif yumuşayana kadar kaynatın. Çok yumuşak olmasın (Ben genellikle artan pilavdan yaparım)
- Bir tavada zeytinyağı ile soğanları yumuşayana kadar kavurun. Kıymanın yarısını soğana ekleyin ve kavurun. Pişen kıymaları ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
- Geniş bir kasede çiğ kıyma, haşlanmış pirinç, soğanlı kıyma(soğuk olacak), yumurta ve tüm baharatları bir araya getirip yoğurun.
- Yoğurduğunuz harçtan yumurtadan biraz daha büyük parçalar koparıp yuvarlayarak yassı biçimde şekil verin.
- Daha sonra köfteleri önce una, sonra yumurtaya batırıp kızgın yağda kızartın. Afiyet olsun????