Kadınbudu Köfte Tanımı İçin Gereçler
Köfte harcı için:
- 500 gram kıyma
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 adet yumurta
- 1 adet soğan
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Galeta unu
- Yumurta
- Sıvı yağ
Kadınbudu Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Pirinç haşlanır ve süzülür.
- Soğan doğranır ve tavaya çok az ölçüde sıvı yağ konarak kavrulur.
- Üzerine kıymanın yarısı ek edilerek orta derecede kavrulur.
- Bir kabın içine yumurta, pirinç, tuz, karabiberi kimyonu soğanlı kıymayı ve çiğ kıymayı da konulduktan sonra yoğurulur.
- Köfte harcını en az yarım saat kadar dinlendirdikten sonra hazırlanan harçtan toplar elde edip yassı form verilir.
- Birinci olarak galeta ununa, daha sonra bir kase içerisine kırıp çırptığınız yumurtaya batırılır.
- Uygunca kızdırılan sıvı yağda köftelerin her iki istikameti kızartılır.