Kadınbudu Köfte Tanımı İçin Gereçler
- 400 gram kıyma
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 adet soğan
- 1 adet yumurta
- Tuz
- Pulbiber
- Kimyon
- Sıvı yağ
- Galeta unu
- Yumurta
Kadınbudu Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Pirinçler haşlanır ve suyu süzülür.
- Soğanlar minicik doğranır ve az sıvı yağda kavrulur.
- Kıymanın yarısı soğanların içine koyulup kavrulur. Yağı düzgünce süzülüp karıştırma kabına alınır.
- Pirinç ve çiğ kalan kıyma karıştırma kabına alınır. Yumurta ve baharatlar eklenir.
- Yeterlice karıştırılıp yarım saat kadar soğuyup dinlenmeye bırakılır.
- Güzelce yoğurulup form verilir.
- Evvel galeta ununa sonra yumurtaya batırılarak kızgın yağda kızartılır.