teknolojiuzmani
FD Üye
Kadınbudu Köfte Tanımı İçin Malzemeler
- 300-400 gram kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 çay bardağı haşlanmış pirinç
- 1 adet yumurta
- 1-2 yemek kaşığı galeta unu
- Bir tutam maydanoz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı öğütülmüş kişniş
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
- Yarım çay bardağı su
- 3 adet yumurta
- Yarım kase un
- Yarım kase galeta unu
Kadınbudu Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle kıymanın yarısı bir tavada kavrulur.
- Kavrulup soğuduktan sonra karıştırma kabına alınır.
- Üzerine kalan çiğ kıyma rendelenmiş soğan,sarımsak,yumurta,küçük doğranmış maydanoz ve kalan materyaller eklenip güzelce yoğrulur.
- Daha sonra üzeri kapatılıp buzdolabında dinlenmeye bırakılır(bekletmedende yapabilirsiniz).
- Şekillendirilen köfteler sırasıyla evvel una sonra çırpılmış yumurtaya en son galeta ununa bulanıp bol kızgın yağda kızartılır.
Bu ölçülerden ortalama 15 -20 köfte çıkar şekillendirdiğiniz boyuta nazaran.
Kadınbudu Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı