Nohutun özellikle kadınlar göre daha çok tüketilmesi gerektiğini söyleyen DoçDr Oğuz Özyaral, nohutun meme kanserine aleyhinde önemli ölçüde koruma etkisi yaptığını belirtti Millet Sağlığı Uzmanı Doç Dr Özyaral, Nohut, bilhassa meme kanserine aleyhinde koruyucudur bununla beraber östrojen hormonunu stabilizatör etkisiyle menopoz döneminde faydalıdırdediAhali Sağlığı Uzmanı Doç Dr Oğuz Özyaral, yaptığı açıklamada, haftada en az iki kere almak üzere tüketilmesini önerdiği nohudun, DNA sentezi ve yenilenmesi için zorunlu olan folata sahip olduğunu, böylece de DNA'nın kanser hücreleri formunda değişmesini önlediğini ve yapıyı koruduğunu açıklama etti Bu özelliğiyle nohudun, kanser hücrelerinin ceset içinde yayılmasını, gelişmesini engellemeye muavin olduğunu aktaran Özyaral, Nohut, özellikle meme kanserine karşısında koruyucudur aynı zamanda nohut östrojen hormonunu dengeleyici etkisiyle bilhassa menopoz döneminde faydalıdır Bu dönemde ortaya meydana çıkan sıcak ve ter basması gibi şikayetlerin azalmasına muavin olurdeğerlendirmesinde bulundu Nohut sofralarda daha artı yer bulmalı Özyaral, Türkiye'de oldukça çok üretilen nohudun, az su isteyen, kıraç alanlarda bile çok basit yetişebilen bir mahsul olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti: Hemencecik herkesin bildiği bu bakliyat sofralarda daha artı yer bulmalı Nohut kalsiyum, magnezyum, potasyum, selenyum, bakır, çinko ve demirin yanı sıra, A vitamini ve betakaroten açısından da zengin bol lifli bir baklagildir Nohutta bulunan selenyum, bağırsak enzimlerinin egzersiz fonksiyonlarına destek vererek, vücutta kanserin niçin olduğu bileşenlerin zehir etkisini ortadan kaldırır Selenyum hem bitki örtüsü oluşumunu engellemeye yardımcıdır Hem nohut meme kanserine karşısında koruyucudur Bağırsakta zararlı bakterilerin gelişmesini engellerken, sindirim sistemi için gerekli olan yararlı bakterilerin gelişimini de destekler Nohut yüksek lif içeriği baştan sona sütun ve anüsle bağlantılı kanser riskini düşürür, sindirim sistemini korur ve mideyi kuvvetlendirir Kadınlar nohudu daha artı tüketmeli Doç Dr Özyaral, bir takım şahısların vitamin değerinin kaçmaması amacıyla nohudun ıslatıldığı suyu dökmediğini ama bu suyun vitaminden çok, zehirle batmış olduğunu anlatarak, Piyasaya sunulan kuru nohutların yemek olarak pişirilebilmesi için asgari bir gece öncesinden içme suyu içerisine bırakılıp şişmeleri sağlanmalı Şişme sırasında nohut bitkisinin özelliğinden nedeniyle suya, mide tarafından hazmedilemeyen, zehirli madde, gazlar bırakır Bu yüzden içinde yumuşatıldıkları bu su dökülmeli, yeni taze suyla nohut yemeği yapılmalıdırdiye konuştu Meme kanseri koruyuculuğu etkisi zarfında kadınların bu besini daha fazla tüketmesini öneren Özyaral, şu bilgileri verdi: Nohudun uyumlu tüketilmesi şeker hastalığını da önleyebilmektedir Tansiyonu düzenlemeye takviye etmekte, keza bulantı, baş dönmesi ve baş ağrısı problemlerini de giderdiği bilinmektedir İçeriğinde yer alan amino asitler baştan sona uyku düzenini sağlamada asistan olabilmektedir Vücudun bağışıklık sistemini güçlendirmekte ve hastalıklara yakalanma riskini azaltır İhtiva ettiği fosfor ise kemik ve diş yapısını ve güçlenmesini destekler Sevinç hormonlarına tesir eden nohut böylelikle depresyonu engellemeye de asistan olabilir Kolesterolü düzenleyici, yürek damarlarını açıcı ve kalbi koruyucu özelliklere sahiptir Beyinsel ve zihinsel yorgunluğu giderir, hafızayı güçlendirerek öğrenmeyi kolaylaştırıcı özelliği bulunur
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.