Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kafes Kitap Özeti - Lütfü Şehsuvaroğlu

Kafes Kitap Özeti - Lütfü Şehsuvaroğlu

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Kafes Kitap Özet Lütfü Şehsuvaroğlu Kitapları Kafes Kitap Tanıtım Kafes Kitap Fiyatı Kafes Ön Okuma

Kafes

Lütfü Şehsuvaroğlu
· Elips Kitap
· Basım Tarihi : 01 2019
· ISBN : 9751210858
· Sayfa Sayısı : 113
· Etiket Fiyatı : 900 TL

Kitap Özet

Kafesin kapıları açılınca kuş önce şaşırır, sonradan kafesin önüne çıkar gezinir Nice süre daha sonra uçabilir Uçar uçar… Ne güzeldir! Böyle alabildiğine uçmak ne güzeldir! İstediği dala konabilir İstediği ülkeye kanat çırpabilir Sonradan kafese dönecek midir? Kim dönmek ister?

Hürriyetin de göreceli olabileceğini inkâr etmiyorum Minik bir kafeste de insan, mutlak hürriyeti elde edebilir Dünyevi bağımsızlık anlayışlarını terk edip ilahi bir hürriyete, mutlak bir hürriyete kanatlanabilir Ama kendimiz dışındaki ahali için, bunu ileri süremeyiz Özgürlük, bir yönüyle gayet maddesel bir hadisedir Dört yanı duvarlarla taraflı bir odada, insanı, kafesteki kuşlar gibi yaşamaya sıkmak hürriyetini elinden edinmek demektir Alabildiğine yürüyebilmek alabildiğine ufukları görebilmek hürriyettir!

Muhip gitti Tıpkı benim Çınaraltı'ndan Beyoğlu'na gidişim gibi gitti “Ben gidiyorum dedi ve gitti Ben kalakaldım Peşine takılmak istedim Olmazdı Hürriyeti tadına bakmak istiyordu Ama tekrar dönüp gelecek biliyorum Vazgeçemez Beni, bizleri bırakamaz Gelecek Fakat şimdi gitti Tutamazdım onu Dünyevi hürriyetin kofluğunu anlayacaktı bir gün Ne zaman? Ben anlayabildim mi oysa?

bu vesileyle, gidenler de gitti Ben yoktum, gitmişler… Ne ani oldu! Haber vermeden gittiler…

Muhip gitti, girdi gecenin göbeğine; sevgililer de… Hocalarım da öldüler Yarım kalan sohbetlerimiz, yâre verilmeye hazırlanan fakat bir türlü verilemeyen çiçekler gibi soluyor…

Toprak, bir insan boyu yükseldi bir yerlerde Benim kalbimdeki tümseklerin haddi hesabı değil Daima öldüler:

Vatanım, sevgilim, dostum ve hocam…

Yorgunum, yaşamaktan yoruldum Sevmekten yoruldum Sevgililer… Sevgililer defalarca acı verdi bana Direnmekten, çalışmaktan, kavgadan yoruldum bundan böyle…

Ne komedidir, bizim trajedimiz! *

858,500Konular
982,380Mesajlar
32,975Kullanıcılar
yazaraliSon üye
Üst Alt