Kağıt Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
- 300 gram kuşbaşı et
- 2 adet orta uzunluk patates
- 1 adet orta uzunluk kuru soğan
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet domates
- 1 adet kapya biber ( isteğe bağlı)
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz, pulbiber
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz ,sıcak su
Kağıt Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce etimizi güzelce kavuralım.
- Patatesi küp küp doğrayıp yağlayıp baharatlayıp fırına verelim (tuz ek etmiyoruz geç pişer).
- Başka bir tencerede yemeklik doğranmış soğanı, doğranmış sarımsağı ve yemeklik doğranmış biberi kavuralım.
- Eti, doğranmış domatesi ve salçayı da ek edip karıştıralım.
- Pişen patatesi ve etide ek edip güzelce karıştıralım.
- Tuz ve baharatı da ekleyelim.
- Yağlı kağıtları kare kare keselim tam ortalarına hazırladığımız materyalden koyup katlayıp tepsiye dizelim.
- Sosumuzu da hazırlayıp tepsiye döküp 200 derecedeki sıcak fırına verelim biraz kızardıktan sonra çıkarıp servis yapalım. Afiyet olsun ????.