Kağıtta Çipura (Fırında Ve Kokusuz) Tanımı İçin Gereçler
- Kişi sayısı kadar çipura
- 1 büyük soğan
- Sarımsak
- Zeytinyağı
- 1 limon
- Tuz
Kağıtta Çipura (Fırında Ve Kokusuz) Tanımı Yapılışı
- Balıklarımızı yıkayıp temizleyelim.
- Soğanları yarım ay halinde ince doğrayalım.
- Sarımsakları soyalım.
- Limonu halka halka dilimleyelim.
- 1 yağlı kağıt açıp ortasına biraz soğan koyalım. Soğanın üzerine balığı hafif tuz ve zeytinyağı sürerek yerleştirelim.
- Balığın içine biraz soğan ve 1 diş sarımsak koyalım.
- Balığın üzerine de az ölçüde soğan ve 2 diş sarımsakla bir arada 2 dilim de limon koyalım.
- Yağlı kağıdı kenarlarından kapatarak balığı tepsiye koyalım.
- Her balığı tek tek kağıda bu halde saralım. Denetim ederek pişirelim.
- Soğan ve sarımsak ölçüsünü kendi damak tadınıza nazaran ayarlayabilirsiniz. Balığın tüm suyunun içinde kaldığı hafif ve lezzetli bir tanım ????. Afiyet olsun.