Kağıtta İncik Kebabı (İftar Sofranızın Favorisi Olacak) Tanımı İçin Malzemeler
- 6 tane tavuk incik
- 500 gram mantar beyaz kültür mantar
- 2 tane kırmızı kapya biber
- 2 tane orta uzunluk havuç
- 1 tane orta uzunluk soğan
- 1 tane orta uzunluk patates
- 3 diş sarımsak doğranmış
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlılı kaşığı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı köri
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 kase kare kesilmiş kaşar peyniri
Kağıtta İncik Kebabı (İftar Sofranızın Favorisi Olacak) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle inciklerimizi yıkayın kurulayın.
- 1 tatlı kaşığı tuz, köri ,1 tatlı kaşığı kırmızı biber,bir çay kaşığı kekik ekleyin elinizle karıştırın.
- Soslayın tavayı ocağa alın.
- Üzerine sıvı yağı ek edin, ısınınca içine incikleri ek edin kısık ateşte 5 dakika gerili önlü mühürleyi, bir tabağa alın.Kenarda dursun .
- Bütün zerzevatları yıkayın ,kurulayın.
- Hepsini birebir büyüklükte biraz iri olacak formda doğrayın.
- Yağlı tavanın içine atın, harlı ateşte 5 dakika soteleyin.
- Üzerine tuzunu, baharatını, salçayı ek edin karıştın.
- Ocaktan alın yağlı kağıtla alufolyeyeyi tıpkı büyüklükte kare kesin.
- Yağlı kağıdın ortasına bir tane kaşar koyun ,üzerine eşit ölçüde zerzevattan ek edin.
- Ortasına inciği yerleştirin ,kenarlarını üst yanlışsız çekerek kapatın ,resimde gördüğünüz üzere hepsini bu türlü yapın.
- Tepsiye dizin, tepsinin içine 1,5 su bardağı ılık su ek edin .
- Önceden ısıttığınız 240 dereceli alt üst ayardaki fırına pişmeye bırakın .
- 45-50 dakika pişiyor çatalla tavuğu denetim edin yumuşamışsa fırını kapatın, sıcak servis yapın pilavla servis yapın afiyet olsun.