Kağıtta Tereyağlı Sebzeli Cipura Tarifi İcin Malzemeler
*5 adet cipura
*3 tane salkım domates
*3 tane biber
*Birkac dal maydanoz
*1 limon
*5 adet defne yaprağı
*Tuz
Sosu icin ;
*2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
*3 yemek kaşığı zeytinyağı
*1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
*Yarım cay kaşığı karabiber
*2 diş ezilmiş sarımsak
Kağıtta Tereyağlı Sebzeli Cipura Tarifi Yapılışı
1
*Ayıklanmış balıkların kuyruk ve yuzgec kısımlarını keserek yıkayıp suzduruyoruz
*Uzerine cizikler atarak tuzluyoruz
*Sosunu bir kasede hazırlayarak balıkların her tarafına gelecek şekilde buluyoruz
*1 saat kadar marine olması icin bekletiyoruz
*Yağlı kağıt serili tepsiye balıkları yerleştirerek yarım ay şeklinde doğranmış limon ve defne yapraklarını her balığın icine birer tane yerleştiriyoruz
*Uzerine halka halka doğranmış domates ve bir parmak uzunluğunda kesilmiş biberleri ilave ediyoruz
*Yarımşar dilim limon da ekleyerek maydanoz yapraklarını yerleştiriyoruz
*Balıkların uzerini yağlı kağıtla kapatarak 200 derece fırında 20 dakika pişiriyoruz
*Son 10 dakika uzerindeki kağıdı alıp hafif uzerini kızartarak fırından cıkarıyoruz (Pişirme suresini kendi fırınınıza gore de ayarlayabilirsiniz )
Pişen balıkları salata ve icecek eşliğinde sıcak servis ediyoruz
*5 adet cipura
*3 tane salkım domates
*3 tane biber
*Birkac dal maydanoz
*1 limon
*5 adet defne yaprağı
*Tuz
Sosu icin ;
*2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
*3 yemek kaşığı zeytinyağı
*1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
*Yarım cay kaşığı karabiber
*2 diş ezilmiş sarımsak
Kağıtta Tereyağlı Sebzeli Cipura Tarifi Yapılışı
1
*Ayıklanmış balıkların kuyruk ve yuzgec kısımlarını keserek yıkayıp suzduruyoruz
*Uzerine cizikler atarak tuzluyoruz
*Sosunu bir kasede hazırlayarak balıkların her tarafına gelecek şekilde buluyoruz
*1 saat kadar marine olması icin bekletiyoruz
*Yağlı kağıt serili tepsiye balıkları yerleştirerek yarım ay şeklinde doğranmış limon ve defne yapraklarını her balığın icine birer tane yerleştiriyoruz
*Uzerine halka halka doğranmış domates ve bir parmak uzunluğunda kesilmiş biberleri ilave ediyoruz
*Yarımşar dilim limon da ekleyerek maydanoz yapraklarını yerleştiriyoruz
*Balıkların uzerini yağlı kağıtla kapatarak 200 derece fırında 20 dakika pişiriyoruz
*Son 10 dakika uzerindeki kağıdı alıp hafif uzerini kızartarak fırından cıkarıyoruz (Pişirme suresini kendi fırınınıza gore de ayarlayabilirsiniz )
Pişen balıkları salata ve icecek eşliğinde sıcak servis ediyoruz