Kahramanmaraş Zeytinyağlı Kuru Dolması Tanımı İçin Gereçler
- 5 patlıcan kurusu
- 10biber kurusu (Ben biberi iki çeşit kullandım 5tatlı 5aci biber olmak üzere)
- 5 kabak kurusu
- 2 büyük uzunluk soğan
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 çorba kasesi pirinç
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Kırmızı pul biber
- 2 yemek kaşığı nane
- 2 tatlı kaşığı kahramanmaraş sumak ekşisi
Kahramanmaraş Zeytinyağlı Kuru Dolması Tanımı Yapılışı
- Öncelikle kurularımızı tencereye atıp haşlıyoruz.
- Bir yandanda soğanları yemeklik doğrayıp zeytin yağında yumuşayana kadar pişiriyoruz.
- Salçasını ve tüm ekşi ve nane hariç tüm baharatları ek ediyoruz pirinçleri yıkayıp onuda ek ediyoruz.
- Üzerine bir çay bardağı sıcak su koyup altını kısıp pilav üzere pişiriyoruz.
- Suyunu çekip azıcık sıcaklığı gittikten sonra ekşi ve nanesini ek ediyoruz.
- Haşladığımız kuruları doldurup tencereye diziyoruz.
- Dolma suyuna tuz ve sumak eksi ilave ediyoruz ve kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp dolmaların içi pişene kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun ???? Şifa olsun????.