Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kahvaltı öğünü neden atlanmamalı?

Kahvaltı öğünü neden atlanmamalı?
0
84

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
87
Puan
48
F-D Coin
0
Yeni bir araştırmaya göre kahvaltı öğününü atlayanların, atardamarlarında güvenli olmayan plak birikimi olması ve kardiyovasküler hastalıklara yakalanma riski daha yüksek bulundu Yeni bir araştırmaya tarafından kahvaltı öğününü atlayanların, atardamarlarında tehlikeli plak birikimi olması ve kardiyovasküler hastalıklara yakalanma riski daha yüksek bulunduAraştırmada kahvaltıyı sıçramak daha yüksek kolesterol seviyesine sahip olmakla ilişkilendirildi Amerikan Üniversitesi Kardiyoloji Dergisinde yayınlanan yeni alıştırma, bu durumu aterosklerozun erken evrelerine veya arterlerin sertleşmesine ve daralmasına bağladıBu egzersiz için araştırmacılar, İspanya'da yaşamış 4054 yaş arasındaki 4000'den fazla erkek ve kadının diyet verileri üstünde analizler yaptı Irk kahvaltıda kaç kalori aldıklarına göre üç gruba ayrıldı: % 5'den eksik, % 520 arasında veya % 20'den artıBirinci kategoriye girenlerin % 3'ü kahvaltıyı en ince ayrıntısına kadar atlıyor ve bu da yalnızca kahve, meyve suyu ya da başka bir meşrubat içtikleri anlamına geliyordu Reşitlik yani takriben % 69 düşük kalorili kahvaltılar (tost veya küçük hamur işleri gibi), geri kalan % 28 ise daha büyük miktarlarda ve besleyici yemekler yedi Araştırmacılar, her grubun kahvaltı dökümünü ayrıntılı çözümleme etmemesine rağmen, gıda uzmanlarının genelde günün birincil yemekleri için önerdikleri daha artı kepekli tahıl, protein, sağlıklı yağ ve meyveler ve az rafine edilmiş tahıllar ve şekerler gibi besinleri temsilcilik ettikleri muhtemeldirKahvaltıyı sıçramak ya da hafif geçiştirmek yürek hastalığını etkileyen farklı alanlara yönlendirilmiş risk faktörleri ile ilişkilendirildi Günlük kalorilerinin % 5'inden daha azını kahvaltıda alan insanların besleyici kahvaltı yapanlara kıyasla ateroskleroz olma ihtimali 2,5 kat fazladır ve arterlerinde öbür yerlerde plak işaretleri görüldü Düşük kalorili kahvaltı yapanların arterlerinde erken plak bulguları daha yüksektiKahvaltıyı atlayan kişilerin en geniş bel çevresi ve en yüksek vücut kitle indeksi, tansiyon, kolesterol ve istek dekstroz seviyelerine sahip olduğu görüldü Alıştırma, kahvaltının atlanması ve bu ölçülen değerler arasında herhangi bir niçinnetice ilişkisi gösteremedi Gerçekte, yazarlar, kahvaltıyı atlayan insanların fakir diyetler, sık içki tüketimi ve sigara içimi gibi genel olarak daha sağlıksız yaşam tarzlarına sahip olduklarını belirtiyorlar aynı zamanda kilolu veya obez olma ihtimalleri daha yüksekti, bu nedenle, kilo belirlemek için bir strateji olarak kahvaltı yememeleri de mümkündürAncak araştırmacılar yaş, cinsiyet, sigara ve içki içme, kolesterol seviyeleri, bel çevresi ve günlük kırmızı et ve tuz alımını ayarladıklarında bile, kahvaltı öğünün atlanması ve plak oluşumu arasındaki ilişkiler görüldü Kahvaltı öğününü atlamak, aterosklerozun erken başlama ​​ve gelişimi için tehlike faktörü olarak gösterildiSan Francisco Üniversitesi, Kaliforniya Üniversitesi ve Ulusal Kalp, Akciğer ve Kan Enstitüsü araştırmacıları, kahvaltı atlamanın hormonal dengesizliklere niçin olabileceğini ve sirkadyen ritimleri değiştirebileceğini ve daha sonra gün içinde daha sağlığa zararlı gıdalar yiyen kişilerin daha fazla kalori almasına niçin olabileceğini yazdıYazarların göze çarpan ettiği gibi, bu çalışmanın kayda değer mesajı, güçsüz besin ve yaşam tarzı seçimlerinin bir işaretçisi olarak kahvaltı öğününü atlama ve subklinik ateroskleroz oluşumu ilişkilidir Araştırma yazarları, bayağı, doyurucu ve besleyici bir kahvaltıya vurgu yaparak kolay yaşam biçimi değişiklikleriyle şeker hastalığının ve kardiyovasküler rahatsızlıkların azaltılabileceğini söylüyor 
 
858,497Konular
982,565Mesajlar
30,311Kullanıcılar
inzebygameSon üye
Üst Alt