Kahvaltı Poğaçası Tanımı İçin Gereçler
- 2 adet yumurta (Sarısı üzeri için kullanılacak)
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 adet maya (Kuru tomurcuk maya)
- 2.5 su bardağı un
- 3 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
Kahvaltı Poğaçası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Hamuru hazırlayacağımız derin bir kap alalım unu, tuzu, mayayı ve şekeri kabımızda karıştıralım sonra karışımın ortasını açalım sıvı yağı, sütü ve yumurtaların beyazını ekleyelim ve yoğuralım tüm gereçler karışana kadar.
- Daha sonra hamurumuzun üzerini kapatalım ve 30 dakika mayalanmasını bekleyelim. Tepsimize yağlı kağıt serelim istediğimiz hali ve iç harcı ekleyerek fırın tepsimize dizelim.
- Fırınımızı 150 dereceye ayarlayalım ve o ısınırken poğaçalar 15 dakika da tepside mayalansın fırına yerleştirmeden evvel yumurta sarısını sürelim.
- Susam ve çörekotunu ekleyelim fırınımızda 25 dakika fanlı ayarda pişirelim. Afiyet olsun.