iltasyazilim
FD Üye
kahvaltı için aperatif
Kahvaltık Aperatifler tarifler
Fırında Yumurtalı Ekmek
1 adet bayat ekmek
250 gr beyaz peynir
3 adet yumurta
45 dal maydonoz
kırmızı pulbiber tuzlu
Ekmekleri yağlamak için margarin
Ekmekleri dilimleyin Üzerlerine yağ sürün Tepsinin üzerine yağlı kağıt serin ve ekmekleri üzerine dizin Peyniri bir kabın içinde ezin Yumurtaları çırpıp içine ilave edinMaydonozları ince kıyıp içene ekleyin Karışıma tuzunuda ek edin ve kaşıkla ekmeklerin üzerine bu karışımdan sürünİsterseniz üstüne kırmızı tozbiber serpin Evvelden ısıtılmış 175 derece fırında üzerleri kızarana dek fırınlayın Sıcak olarak servis yapın, sağlık olsun
Bayat ekmekleri değer biçmek için : (23 KIŞILIK)
Yarım ekmek (beyaz, kepekli, çavdarlı, susamlı istedinizi seçebilir yada tümü bir arada olabilir)
Yarım su bardağı peynir (beyaz, kaşar, dİl vs)
1 küçük soğan
2 kaşık süt
1 yumurta
maydonoz
karabiber
kırmızıbiber
Soğanı küçük küçük doğrayıp sıvı yağda soteliyoruz Ekmekleride lokma dan biar daha byük doğrayıp soğanlarla birlikte derin bir tavada çeviriyoruz ve birazcık kızarmasını sağlıyoruz Derhal ardındaki rendelenen yada elimizle parçaladığımız peynirleri koyuyoruz 12 dakaika daha sonra sütle çırpılmış yurtayı koyup birlikte pişirıyoruz karabibiber ve kırmızı biberi ilave ediyoruz Tuz koymayalım Çünkü ekmek ve peynir tuzlu Kıydığımız maydonozlarıda koyup ocağı kapatıyoruz Ve tavanın da kapağınıda kapatıyoruz Domates ve salatalıkla süsleyip servis ediyoruz SAĞLIK DURUMU OLSUN *
Kahvaltık Aperatifler tarifler
Fırında Yumurtalı Ekmek
1 adet bayat ekmek
250 gr beyaz peynir
3 adet yumurta
45 dal maydonoz
kırmızı pulbiber tuzlu
Ekmekleri yağlamak için margarin
Ekmekleri dilimleyin Üzerlerine yağ sürün Tepsinin üzerine yağlı kağıt serin ve ekmekleri üzerine dizin Peyniri bir kabın içinde ezin Yumurtaları çırpıp içine ilave edinMaydonozları ince kıyıp içene ekleyin Karışıma tuzunuda ek edin ve kaşıkla ekmeklerin üzerine bu karışımdan sürünİsterseniz üstüne kırmızı tozbiber serpin Evvelden ısıtılmış 175 derece fırında üzerleri kızarana dek fırınlayın Sıcak olarak servis yapın, sağlık olsun
Bayat ekmekleri değer biçmek için : (23 KIŞILIK)
Yarım ekmek (beyaz, kepekli, çavdarlı, susamlı istedinizi seçebilir yada tümü bir arada olabilir)
Yarım su bardağı peynir (beyaz, kaşar, dİl vs)
1 küçük soğan
2 kaşık süt
1 yumurta
maydonoz
karabiber
kırmızıbiber
Soğanı küçük küçük doğrayıp sıvı yağda soteliyoruz Ekmekleride lokma dan biar daha byük doğrayıp soğanlarla birlikte derin bir tavada çeviriyoruz ve birazcık kızarmasını sağlıyoruz Derhal ardındaki rendelenen yada elimizle parçaladığımız peynirleri koyuyoruz 12 dakaika daha sonra sütle çırpılmış yurtayı koyup birlikte pişirıyoruz karabibiber ve kırmızı biberi ilave ediyoruz Tuz koymayalım Çünkü ekmek ve peynir tuzlu Kıydığımız maydonozlarıda koyup ocağı kapatıyoruz Ve tavanın da kapağınıda kapatıyoruz Domates ve salatalıkla süsleyip servis ediyoruz SAĞLIK DURUMU OLSUN *