nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 36
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
Kahvaltıda Bulunması Gereken gıdalar
Kahvaltıda olması gerekenler
Protein içeriği yüksek (süt, yumurta, peynir gibi) besinler tüketilmelidir Meyve ve sebze uzun vakit doygunluk sağlamaktadır Domates, maydanoz, taze biber gibi sebzelerle portakal ve elma gibi meyveler ya da taze bıkkın portakal suyu kahvaltı sofrasında bulundurulması iyidir Sebze ve meyve kahvaltının C Vitamini açısından dengeli olmasını sağlarken, demir mineralinin emilimini artırarak, kan kolesterol seviyesini düşürür Kahvaltıda bir bardak süt içmek, bir yumurta yemek yemek, bir portakal, salatalık yada domates gibi sebze ya da meyve tüketmek güne devingen ve dinç açılmak açısından atılabilecek en kayda değer adımdır Bilhassa artma ve gelişme çağındaki çocuklarm kahvaltısında defalarca bir bardak süt bulunmalıdır Süt içmeyi sevmeyen çocuklarm ise yeterli peynir ya da yoğurt tüketmesi sağlanmalıdır Kahvaltıda çocuklara verilecek ana besinler; peynir, zeytin, yumurta, reçel, ba pekmez, ekmek, kahvaltılık tahıl ürünleri sebze ve meyvelerdir
*
Kahvaltıda olması gerekenler
Protein içeriği yüksek (süt, yumurta, peynir gibi) besinler tüketilmelidir Meyve ve sebze uzun vakit doygunluk sağlamaktadır Domates, maydanoz, taze biber gibi sebzelerle portakal ve elma gibi meyveler ya da taze bıkkın portakal suyu kahvaltı sofrasında bulundurulması iyidir Sebze ve meyve kahvaltının C Vitamini açısından dengeli olmasını sağlarken, demir mineralinin emilimini artırarak, kan kolesterol seviyesini düşürür Kahvaltıda bir bardak süt içmek, bir yumurta yemek yemek, bir portakal, salatalık yada domates gibi sebze ya da meyve tüketmek güne devingen ve dinç açılmak açısından atılabilecek en kayda değer adımdır Bilhassa artma ve gelişme çağındaki çocuklarm kahvaltısında defalarca bir bardak süt bulunmalıdır Süt içmeyi sevmeyen çocuklarm ise yeterli peynir ya da yoğurt tüketmesi sağlanmalıdır Kahvaltıda çocuklara verilecek ana besinler; peynir, zeytin, yumurta, reçel, ba pekmez, ekmek, kahvaltılık tahıl ürünleri sebze ve meyvelerdir
*