bilgisayarci
FD Üye
Kahvaltılarınızı Süsleyecek Cızlama Tanımı İçin Materyaller
Sebzeler;
- 1 adet küçük uzunluk kırmızı biber
- Bir tutam maydanoz (yeşil soğan, peynir vs. ile de yapabilirsiniz )
- 3 yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı un
- Yarım paket kabartma tozu
- Sıvı yağ
Kahvaltılarınızı Süsleyecek Cızlama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak biberi ince ince kesip küçük küçük doğrayalım. Maydanozu da birebir biçimde ince ince kıyıp biber ile birebir kaba koyalım.
- Derin bir kaba; yumurtayı, tuzu, sıvı yağı, sütü koyup çırpalım.
- Sıvı gereçlerin üzerine unu ve kabartma tozunu koyup pütürlük kalmayıncaya kadar güzelce çırpalım.
- Harcın içine küçük küçük doğranmış olan biber ve maydanozu katıp karıştıralım.
- Kızdırılmış tavaya biraz sıvı yağ sürelim ve hamuru bir kepçe ile tavaya dökerek pişirmeye başlayalım. Piştiğini anlamak için ortada altını kaldırıp bakabiliriz.
- Cızlamayı artlı önlü pişirelim. Tavadaki yağ azalınca ekleme yapabilirsiniz.
- Pişen cızlamaları tabağa alabiliriz.
Kahvaltılarınızı Süsleyecek Cızlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı