Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kahvaltılık Acı Sos (Kışlık)

Kahvaltılık Acı Sos (Kışlık)
0
46

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
kahvaltilik-aci-sos-kislik.jpg

Kahvaltılık Acı Sos (Kışlık) Tanımı İçin Materyaller

  • 1 kilo kıl biber
  • 300- 400 gram civarı acı biber
  • 3 kilo domates
  • 2 baş sarımsak
  • 1 çay bardağı sirke
  • 3 kesme şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ

Kahvaltılık Acı Sos (Kışlık) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır

Kokusu bile mükemmel :) umarım beğenirsiniz:).
  1. Öncelikle biberler 2 yahut 3 modüle kesilir. Göz kararı kestim ben uzunluğuna nazaran.
  2. Akabinde tencereye yağ biberler ve sarımsak koyularak biraz kavrulur.
  3. Rengi değişip kokusu çıkmaya başladığında robottan geçirdiğimiz domatesler eklenir ve kalan gereçler eklenir.
  4. Kaynayana kadar altı açık kaynadıktan sonra kısık ateşte rengi değişip kıvam alana kadar pişirilir. Tadına bakıp isterseniz tuz yahut acı biber biraz daha ekleyebilirsiniz.
  5. Daha sonra bez yardımıyla kavanozlara sos konulur.
  6. Bu sırada kavanoz kapaklarını da bi tencereye alıp kaynatmamız gerekmektedir. Bez yardımıyla tekrar kapatabiliriz.
  7. Sıkıca kapatmayı ihmal etmeyelim karşıt çevirip soğumasını bekleyelim.
  8. Daha sonra serin bir yerde koruma edip kahvaltılarda tüketebiliriz. Şimdiden afiyet olsun şekerler:).
 
858,477Konular
981,283Mesajlar
29,559Kullanıcılar
aaaaaaaaaaaSon üye
Üst Alt