Kahvaltılık Acı Sos (Kışlık) Tanımı İçin Materyaller
- 1 kilo kıl biber
- 300- 400 gram civarı acı biber
- 3 kilo domates
- 2 baş sarımsak
- 1 çay bardağı sirke
- 3 kesme şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
Kahvaltılık Acı Sos (Kışlık) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Kokusu bile mükemmel umarım beğenirsiniz.
- Öncelikle biberler 2 yahut 3 modüle kesilir. Göz kararı kestim ben uzunluğuna nazaran.
- Akabinde tencereye yağ biberler ve sarımsak koyularak biraz kavrulur.
- Rengi değişip kokusu çıkmaya başladığında robottan geçirdiğimiz domatesler eklenir ve kalan gereçler eklenir.
- Kaynayana kadar altı açık kaynadıktan sonra kısık ateşte rengi değişip kıvam alana kadar pişirilir. Tadına bakıp isterseniz tuz yahut acı biber biraz daha ekleyebilirsiniz.
- Daha sonra bez yardımıyla kavanozlara sos konulur.
- Bu sırada kavanoz kapaklarını da bi tencereye alıp kaynatmamız gerekmektedir. Bez yardımıyla tekrar kapatabiliriz.
- Sıkıca kapatmayı ihmal etmeyelim karşıt çevirip soğumasını bekleyelim.
- Daha sonra serin bir yerde koruma edip kahvaltılarda tüketebiliriz. Şimdiden afiyet olsun şekerler.