Kahvaltılık Acuka Sos (Kışlık) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo domates
- 2,5 kilo kapya/kırmızı biber
- 1,5 su bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı biber salçası (acı/tatlı isteğe göre)
- 1 baş sarımsak
- 1 paket yedi çeşit baharat
- 1,5 çorba kaşığı toz şeker
- 1 çorba kaşığı tuz
- 1 kase çekilmiş ceviz
Kahvaltılık Acuka Sos (Kışlık) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle kapya biberler yıkanıp fırın tepsisine dizilir ve fırında közlenir.
- Közlendikten sonra soyulur, olabildiğince çekirdekleri çıkarılır ve robottan geçirilir.
- Domatesler de soyulur ve robottan geçirilir.
- Derin bir tencereye önce zeytinyağı ve biber salçası alınır.
- Salça kavrulduktan sonra domatesler eklenir ve suyunu çekene kadar pişirilir.
- Domatesler suyunu çektikten sonra közlenmiş biberler eklenir.
- Birkaç dk domatesler ve biberler birlikte kaynatılır.
- En son rendelenmiş sarımsak, çekilmiş ceviz, yedi çeşit baharat, tuz ve şeker ilave edilip karıştırılır.
- Birkaç dk kaynatıldıktan sonra kaynar haldeyken kavanozlara pay edilir.
- Kavanozların kapakları iyice kapatılır ve soğuyana kadar ters çevrilmiş halde bekletilir. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
️not; küçük kavanozlara pay etmek tüketirken hızlı bozulmasını engelleyecektir.
️ not; yarım kiloluk kavanozlardan 5-6 adet sos elde edilir.
Kahvaltılık Acuka Sos (Kışlık) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı