
Kahvaltılık Çikolata Tanımı İçin Materyaller
- 300 gram çiğ fındık (Kavrulmuş da olur)
- 300 gram sütlü çikolata
- 1 yemek kaşığı tepeleme kakao
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri (Koymasanız da olur ben ekledim )
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı (Sıvı yağ, zeytinyağ, fındık yağı da olur)
- 1 paket vanilin
Kahvaltılık Çikolata Tanımı Yapılışı
- Çiğ fındıkları bir fırın tepsisine alıp 180 derecede 12-13 dk kavuralım. Fırından çıkınca sıcağıyla havlu yahut bez ortasına alıp ovalım, kabuklarından ayrılsın.
- Ayıkladığımız fındıkları mutfak robotuna alalım. Robotu dinlendire dinlendire 20-25 dk içinde yavaş yavaş çekelim. Fındıklar önce nemlenecek, daha sonra yağı çıktıkça akışkan kıvama gelecek. Bu esnada başka bir kapta 300 gram sütlü çikolatayı benmari metodu eritip bekletelim.
- Fındıklar akışkan kıvama gelince kakao, pudra şekeri, vanilin ve yağı da ekleyip 1 dk daha çekelim.
- Son olarak benmari yordamı erittiğimiz çikolatayı da ekleyip 1-2 dk çekelim. Uygun bir kavanoza alalım.
- Kıvamı başlarda akışkan olsa da durdukça kıvamı güzelleşiyor. ????????.