
Kahvaltılık Domates Kurusu Tanımı İçin Gereçler
- 10 kg armut domates
- 1 çay bardağı tuz
- 1,5 su bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı kekik ( göz kararı koydum )
- 1 su bardağı ceviz (göz kararı koydum )
Kahvaltılık Domates Kurusu Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle domateslerimizi yıkayıp 4 eşit modüle ayıralım.
- Tepsilere yerleştirelim.
- Üzerine (her tepsiye ) tuz serpelim.
- Suyunu tepsiye bıraksın sonraki gün sofra bezine alalım.
- Ben geçen hafta pazar günü yapmıştım. 6 günde kurudu, balkonumun sıcaklığı 40 derece.
- Her gün domateslerim küflenmesin diye daima denetim edip, sofra bezini değiştirdim.
- Kurumasına yakın delikli pizza tepsilerime aldım.
- Bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine birinci kere denemiş, oldum. Kusursuz bir lezzet????domateslerim bugün tam manasıyla kurudular. Çok şükür çürüme yapmadılar.
- Kurutma süreci yaptığım balkonun camı daima açık kaldı. Hava alması ve çürümemesi için. ????.
- Kuruyan domateslerimin üzerine sıcak su döküp üzerindeki tuzlardan arındırdım.
- Sonra suyunu süzdürdüm.
- Büyük bir kaba alıp 1, 5 bardak zeytinyağı ekledim harmanladım.
- Kekiğini ve cevizini ekleyip tekrar harmanladım.
- Cam kaselere doldurdum.
- Buzdolabında koruma ettim.
????10 kg domatesten 3 tane yarım kilo ve 2 tane 200 grlık kahvaltılık domates kurusu elde ettim????.