Kahvaltılık Dürüm Tanımı İçin Gereçler
- 2 adet lavaş
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı dilimlenmiş zeytin (Yeşil ya da siyah zeytin)
- 1 çay bardağı rendelenmiş beyaz peynir
- 1 adet orta uzunluk ya da 2 adet küçük uzunluk domates
- 1 adet çarliston biber
- 2 adet haşlanmış yumurta
- 3-4 kısım taze nane
- 3-4 kol maydanoz
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kekik
- Karabiber
- Tuz
Kahvaltılık Dürüm Tanımı Yapılışı
- Tüm gereçleri doğrayıp bir kaseye koyun ve karıştırın.
- Lavaşları yanmaz bir tavada kısık ateşte ısıtın.
- Lavaşları ısıtırken yumuşak kalmasına dikkat edin.
- Hazırladığınız harcı lavaşın ortasına uzunlamasına serin.
- Materyallerin dökülmemesi için harcın bir tarafındaki uç kısmını katlayın.
- Lavaşı harçla birlikte sarın. Bekletmeden yiyin???????? Afiyet olsun????
Dilek ederseniz çift lavaş olarak da sarabilirsiniz. ????bu harcı hiç lavaş kullanmadan da bir servis tabağına koyarak kahvaltı sofranızda sunabilirsiniz.