Kahvaltılık Ezme Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı lor peyniri
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 1 diş ezilmiş sarımsak,peynir tuzsuzsa
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Yarım çay kaşığı kırmızı pul biber
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı dövülmüş ya da elle irice parçalanmış ceviz
Kahvaltılık Ezme Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Lor peyniri zeytinyağı ile robottan geçirilir hamur haline gelene kadar.
- Diğer materyallerle karıştırılır.
- Servis tabağına alınır ve üzerine isteğe nazaran zeytinyağı gezdirilir.
- Çörekotu serpiştirilir.